torsdag 20. november 2008

Firemannslag får femteplass

På fredagsquizen 14. november skulle det vise seg også vanskelig å til et fulltallig lag, til tross for at det var de i Fredagsquiz-sammenheng nærmest legendariske quizmasterne Helge og Stig som var verter for kvelden. Et firemannslag bestående av Siri, Dag, Harald og Jan Erik stillte for Folkeaksjonen, forsterket med venninna til Siri fra Ifjord som kom inn i tide til å være med på de 20 siste spørsmålene.

Quizvertene Helge og Stig kjørte på med spørsmål av betydelig høyere vanskelighetsgrad enn det vi er vant med fra de faste quizvertene. Drøyere spørsmål også: Vi fikk i oppgave å vurdere såvel kondomtykkelser og -lengder som testikkelvekt.

Kort oppsummert: Flere lokale spørsmål, flere spørsmål fra TV-serier og trash-kultur og mindre musikk. En større tematisk spredning på oppgavene og dermed også mer åpent hvem som kommer til å vinne. Flere spørsmål hvor hele laget i fellesskap må resonnere seg fram til et svar og færre standard quiz-spørmål (av typen hva heter hovedstaden i X). Antageligvis en tanke mer engasjerende enn det vi er vant med.

Jan Erik var i storform og imponerte med å kunne usannsynlig trivia som navnet på aksjeindeksen i Paris, navnet på foreldrene til Brødrene Dal og hva den minste byen i England som er representert i Premier League heter. Men med to færre på laget å spille ball med holdt det ikke til toppen på resultatlista. Vi endte tilslutt på en femteplass med 38 poeng. Likevel et solid resultat med tanke på at vi var bare fire på laget. Det var bare to poeng opp til andreplassen, og hadde det ikke vært for to-tre stygge stang ut (hvor vi hadde skrevet riktig svar først, men endret svaret i siste liten), hadde vi kommet på pallen denne gangen også. Men førsteplassen ville det neppe vært noe å gjøre med, et ukjent lag som kalte seg Quizanova suste opp, og vant med 44 poeng. Et sterkt resultat, og for vår del gjør det ingenting at dette laget ikke er kvalifisert til finalen 5. desember.

2 kommentarer:

  1. Søren klype! Jeg som hadde sånn tro på at dere skulle vinne...Det var litt lumpent av dere å bare komme på femteplass - nesten litt kultent, faktisk. Det må ha vært mange gufne spørsmål denne runden... Men jeg har fremdeles klokkertro på dere, og krysser fingrene til finalen. Da tar dere nok seieren hjem, og alt blir brillefint:)

    Hilsen Dolly Duck

    SvarSlett
  2. En av deltakerne på vinnerlaget Quizanova hevder hardnakket til meg at det ble gjort en feil med poengutregninga, slik at de ble kreditert med 10 poeng mer enn det de skulle ha hatt. I ettertid har visstnok også quizmastrene Helge og Stig bekreftet dette overfor medlemmer av Quizanova.

    Om dette stemmer, fikk vi fjerdeplassen, og ikke femte. Med bare et par-tre poeng opp til førsteplassen er dette antakeligvis det beste resultatet vi har oppnått på en quiz hvor vi ligger to mann under:)

    SvarSlett