lørdag 6. desember 2008

Finalevinnere for tredje gang!

Laget: Arne Morten, Dag, Espen, Harald, Jan Erik og Siri

Finalespørsmålene finner du her

Første runde: Etter to stang-ut (lagkaptein på det norske landslaget og energibaner i akupunktur) og bom på begge "lottospørsmålene" (bevervekt og oljefelt) hadde vi en heller ukomfortabel ledelse på et fattig poeng til Garulitasgeriljaen og Kokken, Tyven osv. Med 15 poeng etter de første 20 spørsmålene, var dette en svakere førsterunde enn vi hadde håpet på.

Andre runde: En ny stang-ut på spørsmålene om hårfargeprodusent , og et poeng tapt på at vi ikke fikk med oss at det ble spurt om to årstall i spørsmål B3. Espen imponerte med full kontroll på Teenage Mutant Ninja Turtles. Jan Erik som har vært ABBA-fan siden han gikk på barneskolen, klarte etter mye om og men å komme på de to duettene i musikalen "Mamma Mia". Vi endte opp med 16 poeng på denne runden, og økte ledelsen med ytterligere ett poeng på Kokkegutta. Garulitas gikk på en smell, det ble nå tydelig at de var rammet av julebordsesongen og antageligvis ikke stilte med sitt beste mannskap.

Tredje runde: En stang-ut på spørsmålet om det britiske trip-hop-bandet. Siri fikk jernteppe og tapte et poeng på Buktaspørsmålet, til tross for at hun hadde lagt ut nyheten på TromsøBy et par dager tidligere. Espen viste igjen styrke med kunnskaper om Rednex og Barbie, og Harald (som hevder at han ikke hører på musikk som er lagd etter 1900) kunne likevel skremmende mye om syttitallsheavy og nittitallspop. Dag er glad i formålsløs faktasurfing i Wikipedia, og hadde faktisk vært innom artikler om både grunnleggeren av IKEA og vaffeljern den siste uka.

Med 48 poeng og 17 av dem på siste runde, var vi overbevist om at seieren var i boks. Men kokkegutta på nabobordet hadde levert en knallsterk siste runde, og i tillegg levert inn en klage på et av spørsmålene. Quizmasterne valgte å gi dem medhold i klagen (etter vår mening på et tvilsomt grunnlag), og dermed sto vi i en situasjon hvor begge lagene hadde lik poengsum.

Med to lag på delt førsteplass måtte finalen avgjøres på ekstraspørsmål. Ekstraspørsmålene ble gitt ett og ett om gangen, slik at finalen ville bli avgjort i det øyeblikket en av kandidatene svarte feil. Jan Erik ble valgt til å representere Folkeaksjonen på scenen, og kokkegutta sendte Jøran Ingulfsen opp. Det ble noen nervepirrende minutter for de øvrige fra de to lagene som satt igjen i salen mens begge kandidatene svarte feil på det ene spørsmålet etter det andre. Ekstra irriterende for Beatles-fan Jan Erik var det at han ble satt fast på spørsmålet om Ob-La-Di, Ob-La-Da og ditto irriterende for Arne Morten som satt i salen og visste svaret. Først på det fjerde spørsmålet kom avgjørelsen, for verdens flagg har Jan Erik en viss interesse for, og Folkeaksjonen kunne kalle seg Tromsø-mestere i allmennquiz for tredje gang.

På laget ble Dag og Jan Erik triple quizmestere ettersom begge har vært med alle tre gangene Folkeaksjonen har vunnet. Harald ble dobbelt quizmester. Et imponerende antall spillere har etter hvert vært med på å vinne quizfinale med Folkeaksjonen, til sammen 13 personer!

3 kommentarer:

 1. Hipp hurra! Veldig bra - jeg visste dere kom til å vinne.
  Men at dere fikk rett på den Mamma mia-oppgaven er jo oppsiktsvekkende. Det vil si - de som lagde spørsmålene gjorde her en stor tabbe. Det er nemlig kun 1duett mellom Meryl Streep og Pierce Brosnan i Mamma mia. Jeg så filmen for noen uker siden, og kunne bare huske en duett - SOS. En duett forutsetter jo at begge to synger, ikke sant? I scenen med The winner takes it all deltar begge to, men kun Meryl synger. Sjekk selv her: http://www.imdb.com/title/tt0795421/soundtrack.
  Men ellers var jo dette suverent og vel fortjent. Stå på videre:)

  SvarSlett
 2. Ærlig talt kunne heller ikke jeg huske at Pierce Brosnan sang sammen med Meryl Streep på "The Winner Takes It All", men den var sammen med "SOS" det eneste sangnummeret hvor jeg husket at de to var i samme scene. Så jeg sjekket med YouTube og fant en bootleg-video med den aktuelle scenen. Pierce Brosnan er til stede i scenen, men det er kun Meryl Streep som synger. Anonym har helt rett. Premisset for spørsmålet er feil.

  SvarSlett
 3. Syns ikke måten det ble avgjort på var helt ideell - Er det ikke bedre at alle medlemmene på begge lagene deltar i ekstraomgangene?

  Tross alt er det jo laget som helhet som har fått poengsummen. Og superkjipt for han stakkaren som taper for han svarer feil på noe som resten av laget vet!

  Kjennes også litt feil og tilfeldig å gå med en gang på sudden death etter at lagene har gjort det så jevnt.

  Hva med å heller gi en serie på 5 spørsmål som alle begge lagene som helhet svarer på (men ultrakort betenkningstid). Dersom det fortsatt ikke er avgjort: ett og ett spørmål etter sudden-death prinsippet.

  SvarSlett