mandag 12. januar 2009

Fredagsquiz'en: Sesongåpning V-09

Laget: Astri, Dag, Harald, Jan Erik og Siri

Mangelfull forhåndsannonsering for vårsemesterets første fredagsquiz må ta skylden for et labert oppmøte. Jeg vil anslå at et sted mellom 10 og 15 lag hadde møtt opp på Driv 9. januar. Folkeaksjonen stillte heller ikke med fulltallig lag. Influensaepedemien førte til at sjettemann på laget måtte gi tapt. Dessverre kom beskjeden om dette bare en halvtime før quiz'en starta, så det ble for kort varsel for å få tak i en vikar.

Denne gangen hadde vi forberedt oss med å lese oss opp på aktuelle nyhetssaker, men bommet solid med våre antagelser om hvor spørsmålene kom fra. Ingen spørsmål fra Hærmenn på Helgeland og ingen spørsmål om fotballstjerner som kræsjer Ferrari, men det skulle vise seg at vi slet voldsomt med å finne fornavn på pornokonger og nylig avdøde rockegitarister. Vår antagelse om at det kom til å bli flere spørsmål fra TV-serier holdt heller ikke stikk, men Astri tok det ene som kom.

Noen lysglimt var det, vi klarte samtlige syv Kanariøyer (det holdt med fem) og var mer presis enn det fasit krevde på spørmålet om hjemplassen til Blacksheeps. Det ga ingen poengmessig uttelling, dessverre. Og det burde kanskje vært en poengmessig gradering denne gangen, med mange spørsmål som krevde at man hadde riktig svar på mer enn en ting for å få det ene poenget.

Vi var uhyggelig nært å treffe på begge bonusspørsmålene, men runda godt av oppover for sikkerhets skyld. Og dermed mista vi muligheten til å vinne 2 x 12 bonger. Siri hevder at vi Folkeaksjonen har hatt riktig svar på bonusspørsmål en gang, like etter at laget starta opp i 2007, men siden har vi altså ikke vært i nærheten av rett svar. Før nå. Neste gang holder vi oss til det første anslaget, ingen oppjustering eller nedjustering.

39 poeng totalt er et av våre svakere resultater, og holdt til en tredjeplass, bak Smegma Boys med 40 poeng og Kokkegutta, som vant soleklart og velfortjent med 42 poeng. Avstanden til toppen var likevel ikke avskrekkende stor med tanke på at vi håper å stille med fullt lag resten av sesongen.

Quizmasterne var veldig fornøyd med at vi ikke vant denne gangen (de syns vi vant litt for mye forrige sesong til at det var bra for quiz'en). Vi var etter forholdene relativt fornøyd med egen innsats, og så lenge den hyggelige Kokkegjengen inviterte oss til å hjelpe dem med å bruke opp bongene var det ikke vanskelig å skylle vekk nederlagets beske ettersmak.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar