søndag 23. august 2009

Fredagsquiz 22. august: Finnmarkingenes hevn

Semesteråpning og Debutuka førte til et sjeldent stort oppmøte på sesongens første fredagsquiz. Til tross for at vi møtte opp en halv time før quizen startet, fikk vi med nød og neppe kapret det siste bordet, det siste quiz-arket og den siste ølmugga.

Også for vår egen del ble dette en folksom runde for Folkeaksjonen. Så mange ville være med på quiz denne kvelden, at vi bestemte oss for å fordele oss på to jamnsterke lag. På moderlaget spilte Harald, Jan Erik, Siri og quizdebutantene Håvard og Trude. Det andre laget fikk navnet Folkeaksjonen MOT Folkeaksjonen for fraflytting fra Finnmark, og bestod av Dag, Espen, Tommy og Tore, i tillegg til de nye navnene Eirik og Petr. Med kjernespillerne fordelt på begge lagene regnet vi med en tøffere utfordring å hevde seg i toppen, i tillegg til den ekstra spenningen med innbyrdes konkunkurranse mellom de to lagene.

Vårt antatt beste lag, Folkeaksjonen, fikk 39 poeng. Irriterende nok ble som vanlig bare de tre beste lagene lest opp, og dermed vet vi ikke hvilken plassering dette ga. Folkeaksjonen mot Folkeaksjonen fikk 42 poeng, noe som holdt til en delt andreplass sammen med Kokkelaget.

Vinneren denne gangen ble en dark horse: Gjøvik-Lyn, som til tross for navnet er et Hammerfestlag, vant med pene 44 poeng. De hadde vunnet quizserien på Redrum forrige sesong, og brukte premiepengene til å komme mannsterke til Tromsø for å delta på Fredagsquizen. Det står det respekt av, og vi verdsetter også ironien i at Folkeaksjonen for fraflytting fra Finnmark blir slått av et Finnmarkslag. (Selv om Folkeaksjonens eneste Finnmarking som Vadsøværing syns det var surt å bli slått av et Hammerfestlag). Vi håper å se denne gjengen som motstandere i quiz-NM i september, og vi vurderer fortløpende å ta en quizferie i Hammerfest for å prøve å få revansj på deres hjemmebane.

Byvåpenet til Hammerfest.

Overraskende at quizmasterne - etter vår vurdering - hadde valgt svært drøy vanskelighetsgrad på et par av kategoriene. Vi rettet svarene til en gjeng ferske studenter som bare klarte 3 av 20 spørsmål på den andre runden, og som endte opp med 13 poeng totalt. Ikke akkurat verdens beste rekrutteringsplakat når man legger lista så høyt på semesterets første quizrunde.

Et par grove faktafeil i musikkseksjonen tilsier at QM må gjøre en grundigere research når de lager spørsmålene neste gang.

Les spørsmålene fra quizen

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar