søndag 13. desember 2009

Sesongfinale Fredagsquiz: Kokkenes søte hevn

Såpass mange hadde vært innom laget i løpet av høsten at vi bestemte oss for å stille med to lag på sesongfinalen, selv om bare det ene kunne delta i kampen om pokalen.

For tittelforsvarerne stilte Arne Morten, Dag, Harald, Jan Erik, Tommy og Tore. I åpen klasse konkurrerte Annfrid, Børre, Eirik, Siri, Tord og en kompis av Tord på Folkeaksjonen MOT Folkeaksjonen For Fraflytting Fra Finnmark om 24 bonger.

En relativt enkel førsterunde ga oss 17 poeng, til tross for at Dag ikke klarte å komme på hvilken skuespiller som hadde sleivet med kjeften om hvordan Rio hadde klart å få tildelt OL. Også irriterende at vi heller ikke denne gangen husket navnet på bestefar Simpson, til tross for at spørsmålet har vært gitt før på Fredagsquizen. I pausen fikk vi høre at grunkerne hadde klart fullt hus med 20 av 20 poeng, mens våre gamle rivaler fra Kokkelaget lag lå et poeng bak oss.

Neste runde hadde kategoriene Historie og geografi og Sport. Historie og geografi er greie kategorier for laget, men sporten skulle vise å bli en akilleshæl denne gangen. Bedre ble det ikke av at det ble rotet bort et poeng da Dags sportkompetanse anses så svak at ingen ville høre da han foreslo riktig herreturnøvelse. Tore visste også rett svar her, men klarte ikke å få det formidlet gjennom den norsk-svenske språkbarrieren. Med ti vanskelige sportsspørsmål, var ballen spilt over til sportsnerdene på Kokkelaget, som gikk opp i ledelsen.

Eksempel på øvelse i herreturn.

Mye sleivspark og feilpasninger også på tegneseriebiten, og vi klarte med nød og neppe å berge to fattige poeng på kontemporær hitlistemusikk. Filmklippene gikk imidlertid greiere.

Vi hadde små forventninger til at 44 poeng skulle holde til topp-plassering denne gangen, og ganske riktig stakk Kokkegutta avgårde med pokalen med 48 poeng. Smegmaboys og Grunkerne fulgte på de neste to plassene. Vi endte på fjerdeplass - den første gangen på over et år hvor vi ikke har havnet på pallen på en fredagsquiz, og vårt dårligste finaleresultat noensinne.

Det andre laget vårt, Folkeaksjonen Mot Folkeaksjonen fikk 36 poeng. Irriterende nok hadde de rett svar på mange av spørsmålene vi hadde feil på, så vi hadde nok bomma på laguttaket i forkant. Aldersmessig var nok pokallaget litt for baktungt slik at vi ble hardt straffet på VG-listespørsmålene.

Vi gratulerer Kokkelauget med en velfortjent seier. Etter en til dem å være svak sesong kom de knaillhardt tilbake på finalen. Nytt denne gangen var at vinnerlaget fikk med seg pokalen hjem til odel og eie.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar