mandag 25. januar 2010

Fredagsquiz 22. januar: Sterk start på sesongen

Laget: Arne Morten, Dag, Eirik, Harald, Jan Erik og Tommy.

Quizverter var Håkon Theodor Benjaminsen og Øyvind Nøstmyr.

Vi var på forhånd brukbart optimistisk denne gangen, for Folkeaksjonen stilte med noe i nærheten av toppet mannskap på årets første fredagsquiz. I kategorien Lett blanding hadde vi en sjelden fin rekke med stang-inn. Vi var usikre på antallet monsterhoder og tarotkort; i hvilken stat en viss hemmelig amerikansk base ligger; dødsåret til broder Aage, og vi lot oss nesten lure av Wesensteens tannlegesketsj, men denne gangen kom det til en forandring alltid riktig svar på arket. Resultatet ble bare én feil på de første 20 spørsmålene, og håpet steig om at vi kunne hente hjem vår første seier på fredagsquizen siden september i fjor.

Runde to viste seg å bli litt tøffere. Vi måtte tåle fire feil. Hvilken Estévez det var snakk om burde vi klart, men vi valgte feil familiemedlem. Runde tre gikk derimot overraskende bra. Arne Morten og Jan Erik hadde gjort hjemmeleksa på sport, så det ble fullt hus der. Like fornøyd er vi ikke med årstallsspørsmålet fordi QM rotet med året filmen Braveheart vant Oscar, og dermed lot vi oss forlede til å oppgi feil svar. Musikkoppgavene inneholdt noe for enhver smak på laget, og Tommy, Eirik og Dag sørget for ni av ti poeng.

Alle spørsmålene og svarene fra quizen finnes her.


Voff! Voff! Har du ennå ikke lært hva jeg heter?

Hvor ofte må vi si dette: gjenbruk av tidligere gitte spørsmål er en vederstyggelighet. Vi gjenkjente flere spørsmål som har vært oppe før i fredagsquiz-sammenheng. Det grelleste eksemplet er spørsmålet om hva hunden til Dorothy i Trollmannen fra Oz heter. Nå har bikkja dukka opp i tre av de fire siste sesongene, så nå får det jammen være nok! Vi tør anbefale quizvertene å sjekke bloggen vår om de ikke husker hvilke spørsmål de selv allerede har brukt.

Flere grove faktafeil klarte heller ikke de to quizvertene å unngå. Det første årstallet som Jehovas Vitner mente at jorda ville gå under var mye tidligere enn QMs fasit, som imidlertid er det siste året J.V. har spådd verdens undergang. Harald visste begge årstallene. Mye rot også på antallet europeiske stater uten kystlinje. QM hadde ikke fått med seg alle landene da de leste opp svaret, men til deres ære skal det sies at de la seg flate og godkjente det riktige svaret uten noen videre dikkedarer. Siste stein i klagemuren denne gang gjelder spørsmålet om filmen (i entall) basert på Charles Bukowskis liv. QM rettet imidlertid svaret til å godta to filmer, men det er lagd hele tre filmer basert på forfatteren eller hans alter ego Henry Chinaski. Filmen som QM ikke nevnte er for øvrig regissert av norske Bent Hamer.

Med 52 poeng vant vi med soleklar margin, det var hele ni poeng ned til andreplassen som gikk til Gadus Ogac. We Run This Shit tok tredjeplassen med 42 poeng. Kokkelauget manglet to av de faste kokkene, og var ikke i nærheten av å gjenta prestasjonen fra forrige gang da de vant sesongfinalen. Fasit for dem ble skuffende 34 poeng. Grunker & Gryn som hadde en sterk sesong i fjor, satt på et privat arrangement et annet sted i driv-huset, og fikk streamet quizen live, men deltok altså ikke i konkurransen.

Driv har denne sesongen endelig klart å legge ut alle quizdatoene i god tid, og de finner du også i rubrikken til høyre her i bloggen. En solid dose malurt i begeret er det at det bare blir fem quizer til sammen i vår. Dårlig nytt for alle som liker allmennquiz i Tromsø, siden de andre quizene i byen er spesialquizer om film og musikk.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar