søndag 21. februar 2010

Fredagsquiz 19. februar: Klassisk triumf.

Frode var igjen tilbake som quizvert sammen med Håkon Theodor.

Laget: Eirik, Harald, Jan Erik, Rolf, Siri og Tord.

Mange av de faste på laget kunne ikke stille av flere årsaker, men det gikk i grunnen overraskende greit å finne kunnskapsrike erstattere. Så kunne vi likevel stable et slagkraftig mannskap på beina.

Spørsmålene fra quizen kan du lese her.

Lett blanding var ganske lett for oss, men vi måtte likevel tåle to feil. Vi visste ikke hvem som er verdens tredje største petroleumsprodusent, og vi bomma på startpunktet for den transsibirske jernbanen. Men Harald visste både navnet på den japanske keiseren og hvordan man klassifiserer tørrfisk, og Tord visste hva som er logikken bak Cominors rutenummersystem.


Den japanske keiseren.

Hvor mange km offentlig vei var det i Norge ved utgangen av 2006 var første bonusspørsmål. Det viste seg at vi var langt unna med forslaget vårt.

Runde 2 handlet om populærkultur, sport og geografi. Eirik visste mye om TV-serier, DVD-format og spillkonsoller, og sportsspørsmålene løste vi i fellesskap. Vår største stang-ut var at navnet til han som ble kasta av flyet kom på arket, men vi endra det til noe annet i siste liten. Men dette ble balansert av en like stor stang-inn i og med at vi klarte å gjette i hvilket land verdens største kullkraftverk ligger. Ingen av oss visste hva som skjedde da Brentfords keeper ble takla slik at karrieren tok slutt, men det tror vi ikke at så mange av de andre lagene heller visste.

Hvor mange tippeligaspillere fikk gult kort i 2009-sesongen var kveldens andre bonusspørsmål. Heller ikke denne gangen var vi i nærheten av å tippe rett svar.

Historie skulle de ti første spørsmålene i runde 3 handle om. Men som vi har kommentert tidligere i denne bloggen, er det ikke alltid at overskrift og spørsmål stemmer overens. Spørsmål om å gjenkjenne et rockeband når man får oppgitt navnene på noen eks-medlemmer, og ikke mindre enn tre spørsmål om norrøn mytologi er kanskje å dra historiebegrepet vel langt.

Kjære quizverter. Vi skjønner at dere ønsket å gjøre en vri på musikkbiten ved å spille klassisk musikk til slutt. Muligens var hensikten å gjøre oppgaven litt vanskeligere for lagene. Her er et råd: Ikke gjør det dersom dere ikke ønsker å gi oss enkle poeng. Vi har en mann som heter Harald på laget, og dette er musikk han lytter til. Av bildeoppgavene greide vi 4 av 5. Vi bomma på han første, men de neste tre var greie, og Siri kjente igjen femtemann.

51 poeng holdt til seier, 5 poeng foran lag nr. 2, Smegma Boys. Lucky Strike kom på 3. plass med 45 poeng, poenget foran laget som kaller seg We Run This Shit. Verken Kokkelauget eller Grunkerne klarte å komme seg over 40 poeng denne gangen.

Neste fredagsquiz er 12. mars.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar