onsdag 24. mars 2010

Fredagsquiz 12 mars: Flere byer i Belgia.

Laget: Dag, Harald, Jan Erik, Tommy, Tord og Tore.

Frode og Håkon Teodor var som vanlig quizmastere.

Kokkegutta klarte dessverre ikke å stille lag denne kvelden, mens Grunker & Gryn  åpenbart hadde ambisjoner om å ta seieren hjem, ifølge en selvsikker tweet fra sjefsgrunkeren.

Første runde endte med dødt løp mellom grunkerne og oss. Irriterende nok klarte Dag å rote bort to viktige poeng ved å standhaftig og overbevisende argumentere mot Tores riktige svarforslag, og 16 poeng ble poengfangsten her.

I neste runde var kategoriene sport og populærkultur. Tord, Tore og Jan Erik klarte de fleste spørsmålene i sportskategorien, mens vi sleit betraktelig mer med populærkulturen. Ifølge quizmasterne var alle spørsmålene henta fra Se og Hør-nettstedet  seher.no, og der hadde vi uheldigvis ikke vært innom ofte. Ole Anti fra grunkerne kunne imidlertid i pausen etter omgangen fortelle at han hadde sjekka innom nettstedet daglig den siste uka. Det var sikkert ikke så dumt, all den tid grunkerne tok imponerende tjue av tjue poeng i denne runden.


Flere byer i Belgia, anyone?

På den siste runden klarte vi fullt hus på flagg og musikk, mens Belgia ga oss litt mer hodebry. Irriterende nok torde ikke Dag å trumfe igjennom sitt riktige forslag på kongen av Belgia etter at han hadde kødda det til på Lett blanding. Vi klarte nesten å ta igjen Grunkerne på denne runden, men måtte til slutt se oss slått med to poeng. 48 poeng holdt til å bli nr. 2. Tredjeplassen med 41 poeng gikk til quiztraverne Gammelgrisen og vennene hans.

Også denne gangen hadde quizvertene falt for fristelsen å snu spørsmålsbunken - en av flaggoppgavene ble gitt i fjor vår, og vi mente også å dra kjensel på spørsmålet om landet med den lengste kystlinja.

Neste fredagsquiz er 9. april, men allerede onsdagen etter er det jubileumsquiz med hele seks forskjellige quizmastere - blant annet blir det et trivelig gjensyn med Helge og Stig. I følge quizmasterne skal tiårets beste quizlag i Tromsø kåres, så her står en del prestisje på spill.

2 kommentarer:

  1. Kjedelig å "tape" med 2 poeng:(
    Tror jeg vet hva laget deres mangler - a female touch...En dame som har litt peiling på populærkulturell sladder og liknende. Som kan klare noen av de Se og Hør-poengene. Det KAN, og jeg understreker kan, være en ulempe å være bare menn - ihvertfall om man ikke har pugga sladderspaltene på forhånd. (Rart at grunkerne hadde gjort det, forresten...) Kvinner har mer interesse for kjendissladder, sånn er det bare. Noe å tenke på, kanskje? Ellers synes jeg ikke det er noe å henge med nebbet for - en andreplass er jo slett ikke noe å skamme seg over!

    SvarSlett
  2. Female touch er viktig, det kunne også gjort seg med noen mer feminine quizverter :)

    SvarSlett