mandag 14. mars 2011

Kalibreringsquiz for QuizDan: Duellen i Kirkegata

Folkeaksjonen: Tord, Dag, Harald og Jan Erik.

Grunker og Gryn: Gard, Anne Grete, Frode, Ole og Erik.

Quizverter: Håkon Theodor og Øyvind.

Folkeaksjonen og Grunker og Gryn er tatt ut til å representere Tromsø i høstens store quizsatsning på NRK TV, QuizDan, med Dan Børge Akerø som programleder. Ingen av lagene har vært gjennom ordinære kvalifiseringsrunder. Folkeaksjonen ble direktekvalifisert på bakgrunn av innsatsen i de tre siste nasjonale quizmesterskapene, mens Grunkerne ble tatt ut på bakgrunn av deres imponerende vinnerrekke på Fredagsquizen på driv de siste to semestrene. Det var derfor interessant både for programskaperne i NRK og for lagene å få en pekepinn på nivået med å teste oss på de samme 75 spørsmålene som er brukt i uttaket av deltakerlag fra andre steder i landet. Spørsmålssettet er utarbeida i samarbeid med Norsk Quizforbund.

Dermed var alt klart for en episk quizduell mellom de to erkerivalene fra Fredagsquizen, behørig dekka av journalist og fotograf fra landsdelsavisa Nordlys. For ordens skyld må det anføres at Grunkerne stilte med fem mann på laget, en mann mer enn avtalt på forhånd, men siden Grunkerne var uvillige til å ta noen ut fra laget, foregikk oppgjøret med ulikt numerisk styrkeforhold. Det skulle vise seg å være uten betydning for utfallet.


Folkeaksjonen til venstre, Grunker og Gryn til høyre.
Foto: Lina Livsdatter/Nordlys


Det er antageligvis knytta noen klausuler til offentliggjøringa av spørsmålene, så disse får eventuelt vente til seinere. Uten å røpe noen av spørsmålene, kan vi vel si at Dag gjorde reint bord på spørsmålene om mat og drikke, geografispørsmålene ble prikka inn alle som en, Tord og Jan Erik dribla de fleste sportsspørsmålene i mål og Harald lot seg ikke lure av formuleringa på fysikkspørsmålet. To-tre poeng til burde vi strengt tatt ha klart, men 65 av 75 poeng er absolutt et lovende resultat før høstens TV-show. Grunkerne klarte 50 poeng. Vi har sett det før, de overlegne mesterne fra Fredagsquizen sliter tungt når de får andre spørsmålssett enn de som serveres på driv. For deres egen del håper vi at laget klarer å tilpasse seg andre spørsmålsformat når QuizDan begynner på NRK til høsten.

Her kan du lese mer om programkonseptet QuizDan.

Her kan du laste ned pdf-fil med Nordlys-artikken.

1 kommentar:

  1. Hvordan kan det ha seg at disse Grunkerne klarer å vinne hver gang quizen er på driv, men taper med så innmari mye når de blir quizet andre steder? Legger driv-quizen mye vekt på spørsmål av typen "kjendiser og tv-serier" - folkeaksjonen sin akilleshæl? Eller er det noe annet muffens her... Jeg spør bare. Heldigvis for dere ser det ut som om spørsmålene i Quizdan er bedre balansert. Og da sakker Grunkerne akterut. Lykke til!

    SvarSlett