søndag 19. februar 2012

Fredagsquiz: Finanser og aktualiteter

Laget: Dag, Harald, Jan Erik, Kjetil, Tommy og Tord.

Quizverter var Ole Matthe Scheie Anti og Erik Johnsen.

Fredagsquizens nybakte quizverter debuterte i forrige måned med en quiz som sto til godkjent, og ga håp om at de ville klare å leve opp til sine forgjengeres nivå. Dessverre ble det etter vår mening, og etter det vi hørte rundt nabobordene, et skikkelig mageplask denne gangen.

Oppstarten for vår del ble ikke den beste ettersom vi møtte opp en drøy halvtime før quizen starta, og dermed ble forvist til et lite bord bakerst i lokalet i andre etasje. Her sleit vi med å høre hva som ble sagt fra scenen. Vi må nok satse på å være atskillig tidligere på plass neste gang, for med 50 lag blir det fort veldig fullt.

Første omgang var som vanlig lett blanding, som denne gangen nok hadde fortjent navnet "brutal blanding". Kun 11 poeng ble det her.

Runde to ble betraktelig lettere; vi hadde alt riktig på døde personer og kjendisdyr, men bomma på to av bildeseriene fra utesteder i Tromsø.

Runde tre hadde flere ugreie tallspørsmål, og vi burde nok absolutt hørt bedre på Tommys innvendinger om kreditorer med rett til å kreve høye purregebyr.

44 poeng totalt ga oss en andreplass, to poeng etter Nachspielministerne(?). Premien for andreplassen var gjestelisteplasser til konserten med bergensjentene i Razika neste måned.


Hva heter dette skipet?

Quizvertene gikk i flere feller denne gangen. Tre frustrerende vanskelige rangeringsoppgaver er minst to for mange, og de bør også være varsomme med oppgaver hvor svaret er et tall. Uten å glemme den ene rangeringsoppgaven er vi forundra over at to sentrale allmennquizkategorier som geografi og sport glimra med sitt fravær. Kanskje ble disse kategoriene vraka til fordel for aktualitetsspørsmål, som denne gangen utgjorde en fjerdedel av spørsmålssettet. Det skapte heller ikke akkurat partystemning at åpningsrunden var den desidert tøffeste runden.

Vi vil anbefale quizvertene å jobbe bedre ned sammensetninga av spørsmålssettet neste gang - en bedre spredning av temaer og vanskegrad vil gi en mer underholdende allmennquiz. Denne gangen ble resultatet merkelig uengasjerende og tidvis temmelig kjedelig. Det er ikke noe kvalitetstegn for quizen når man griper seg selv i å sjekke klokka eller kvele det ene gjespet etter det andre.

Quizvertene skal uansett ha ros for at spørsmålene og resultatene legges ut på driv sine nettsider, men vi ser at seks spørsmål har falt ut, så de kommer her:

Hva heter lederen for Studentparlamentet i Tromsø?
Hva heter Norges eneste spionskip, som norske myndigheter hevder er et forskningsskip?
På hvilke tre flyruter innenlands fra Oslo åpner Konkurransetilsynet for opptjening av bonuspoeng?
Hva heter togsettet fra NSB som spora av under testkjøring denne uka?
Hvilket Beatles-medlem hadde originalstemmen til lokomotivet Thomas?
Hva het cruiseskipet som gikk på grunn på den italienske kysten?

Svarene ligger i kommentarfeltet.

Øvrige spørsmål og svar finner du her.

1 kommentar:

 1. Svarene:
  Daniel Sørdahl
  Marjata
  Stavanger, Bergen og Trondheim
  Flirt
  Ringo Starr
  Costa Concordia

  SvarSlett