fredag 16. oktober 2009

Fredagsquiz på en torsdag: Årsbeste holdt ikke.

Laget: Arne Morten, Dag, Harald, Jan Erik, Siri og Tommy.

Quizen foregikk på Vørter scene (4. etasjen på driv), og Frode og Håkon Theodor var som vanlig quizmastere. Til tross for at fredagsquizen var på en torsdag var det fullt hus, noe som sannsynligvis skyldes at arrangementet for en gangs skyld var godt annonsert i god tid på forhånd.

Etter tre fine runder hvor det for en gangs skyld ble flere stang ut enn stang inn, endte vi opp med pene 51 poeng, vårt beste resultat på to sesonger. Jan Erik hadde overraskende nok peiling på avdøde boyband-stjerner, Harald viste seg som Monty Python-fan, Tommy tok den største byen i Nebraska, Siri hadde vært på konsert med plateaktuell artist på Bastard, Arne Morten regnet seg fram til fotball-laget med nest flest cupmesterskap og Dag skrudde ballen i mål med en vill gjetning på et uvanlig ord å nevne i begravelser. Dessverre ble han obstruert av resten av laget på spørsmålet om hardslående norsk rockeband med ny skive, og vi fikk omgangens eneste stang-ut. Men om ikke annet kunne Dag ha den ikke ubetydelige gleden av å si "hva var det jeg sa".

Siri har vært på konsert med denne karen.

Også denne gangen kjente vi igjen et par spørsmål som har vært gitt tidligere. Hva hunden til Dorothy i The Wizard of Oz og hammeren til Tor heter, ble begge gitt i fjor høst. Og egentlig er det noe søkt å spørre om norske cupmestere etter 1963 ettersom cupen har eksistert siden 1902. At seriefotballen først ble allnorsk i 1963, er ikke cupen sin skyld, for å si det sånn.

Her kan du prøve deg på alle spørsmålene fra quizen.

Vi hadde på forhånd regna med sterk konkurranse fra Kokkelaget. Tord Olander Pedersen (quizvert på filmquizen) opplevde at hele laget hans meldte avbud kort tid før quizen starta. Folkeaksjonen formidlet galant dette til kokkeguttene, som dermed fikk fullt lag og solid ballast på kultur og historie. De endte til slutt opp på tredjeplass med 47 poeng. Overraskende nok holdt ikke årsbeste på 51 poeng til førsteplassen, den tok laget Grunker og Gryn med den usannsynlig høye poengsummen 54. Det er et poeng over vår beste notering noensinne. Flott at nye lag kan hevde seg i tetstriden, og dette laget kan komme til å gi oss tøff motstand på sesongfinalen 4. desember.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar