mandag 24. mai 2010

Fredagsquiz sesongfinale: Hjemmeseier til driv.

Laget: Dag, Harald, Jan Erik, Tommy, Tord og Tore.

Quizverter var som vanlig Frode og Håkon Theodor.

Etter en utrolig sterk sesong med fire førsteplasser og en andreplass på fredagsquizen, hadde vi forventninger om å hente hjem pokalen for femte gang. Men vi visste også at forrige semesters vinnere Kokkelauget hadde mobilisert før finalen etter en ellers svak sesong, og Grunker & Gryn var nok sugne på revansje etter at vi snappet førsteplassen i jubileumsquizen foran nesa på dem.

Imidlertid skulle det vise seg at noen av spørsmålene ga oss mer hodebry enn forventet. Tommy var veldig påståelig når det gjaldt hvilken by 101 Dalmatinere foregår i, men dessverre var det ikke det riktige alternativet som havnet på svararket. Ellers svikta flere av lagmedlemmene på sine spesialområder: Tord og Jan Erik rotet med navnet til den første motstanderen til landslaget i fotball, kjemiprofessor Tore bommet på det eneste kjemispørsmålet og Harald fikk for en gangs skyld et spørsmål om klassisk musikk han ikke tok.

En fattig trøst er det at selv med full klaff på disse spørsmålene ville vi likevel ikke vært i nærheten av å kapre førsteplassen. Våre 48 poeng holdt imidlertid til en grei andreplass som ble belønnet med kinobilletter og .pdf-abonnement på avisa Nordlys. Det er litt uklart for oss hvem som vant konkurransen for de lagene som ikke var kvalifisert til finalen. Først ble det kåret en vinner med 46 poeng hvor vi dessverre ikke klarte å få med oss lagnavnet. Etter protester fra salen og litt finregning fra quizvertene ble Garulitasgeriljaen utropt til vinner. Begge lagene fikk imidlertid 24 ølbonger som premie. Kokkelauget fikk 45 poeng og kom på tredjeplass av finalelagene.


Vinnerlaget kan dra på festival i naturskjønne omgivelser.


Vinnere av sesongfinalen med utrolige 56 av 60 poeng ble Grunker & Gryn. Det er den høyeste poengsummen noe lag har vunnet på de sju semestrene Folkeaksjonen har deltatt på fredagsquizen. Med en slik poengsum burde de kunne hevde seg helt i toppen på nasjonalt nivå, og Folkeaksjonen har utfordra dem til å slå følge med oss til NM i Oslo i september.

Denne seieren er også en hjemmeseier til driv, ettersom flere av medlemmene på laget har eller har hatt verv tilknyttet driv. Øyvind Nøstmyr, som ved et par anledninger har vært stand-in som quizvert for Frode, deltok på vinnerlaget. Til høsten blir han sannsynligvis å overta Frodes plass som quizmaster, samtidig som Frode blir permanent medlem av Grunkerne. De vil med andre ord bli minst like tøffe å slå neste semester som det de var i finalen. Vi ønsker dem god tur til Trænafestivalen i sommer, ettersom førstepremien i tillegg til pokal og ølbonger var festivalpass.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar