tirsdag 20. april 2010

Drivs jubileumsquiz: Tiårets beste quizlag?

Laget: Ann Yvonne, Dag, Harald, Jan Erik, Stine og Tord.

Quizmastere: Helge & Stig; Hogne & Kari; Frode & Håkon Theodor.

Flere av de faste lagmedlemmene kunne ikke komme på jubileumsquizen denne onsdagen, men heldigvis kunne de to trivelige jentene vi har blitt kjent med fra musikkquiz-laget Kun for ølla stille på kort varsel. Dermed sikret vi oss avgjørende drahjelp og støtte for kveldens utfordringer. Og det kunne vi saktens trenge. Før quizen starta summa det rykter om gamle storlag som hadde gjenoppstått kun for denne ene kvelden, Grunkerne var sultne på revansj etter tapet mot oss helga før, og Kokkelauget hadde igjen forsterka sitt lag med vår mann Eirik.

Siden dette var en jubileumsquiz for å markere drivs tiårsjubileum, hadde de henta inn de to quizvertparene som hadde quizen før Frode og Håkon overtok stafettpinnen. Fredagsquizen har tradisjoner helt tilbake til 2002 eller 2003 (Helge og Stig var ikke helt sikre på årstallet), og er et av de eldste konseptene på driv.

Spørsmålene fra jubileumsquizen finner du her.

Første runde serverte Helge og Stig 20 spørsmål krydret med deres sedvanlige humor. Parhestene er morsomme, men spørsmålene var ikke like gode. 14 poeng ble fasiten etter første runde. Det er en lavere score enn det vi vanligvis klarer, men i pausen hørte vi at våre argeste rivaler hadde gjort det svakere. Det gikk imidlertid rykter om at et ukjent lag kun bestående av jenter hadde gjort det svært godt i denne omgangen.

Bonusspørsmålene denne kvelden var det Harald som stod for uten at det hjalp oss nevneverdig med uttellinga. Harald skriver om bonusspørsmålene her.

Neste par ut som quizmastere var Hogne og Kari, som nok hadde med seg kveldens svakeste spørsmålssett. Litt for mange spørsmål der det ble spurt om tall, med minimalt eller manglende slingringsmonn. For hva hjelper det om Dag anslo det høyeste punktet på Tromsøya til å være bare en meter unna fasit, så lenge bare det korrekte tallet ble godkjent som rett svar? Vi mener oss også snytt for et poeng. På spørsmålet om vannets kokepunkt på Mt. Everest ble det bare gitt én grads feilmargin. Dette mener vi er for lite. Et raskt Google-søk ga oss koketemperaturer som varierte med opptil 5 grader, og vårt svar lå innenfor denne marginen.

En annen vederstyggelighet dukka også opp: Spørsmål som krever mer enn ett svar for å få poeng. Når det i tillegg spørres om vanskelig ting, er dette en klassisk festbrems. Nå skal det i rettferdighetens navn nevnes at Harald klarte de tre filosofene som det ble spurt om i det aktuelle eksemplet. Jan Erik fikk en fin scoring da han kom på navnet på milliardæren som ligger øverst på lista til Forbes. Tord visste både navnet på ishockeyklubben og Pulp Fiction-karakteren, men måtte også tåle kveldens mest solide sleivpark da han bommet med nesten to tonn på vekten på verdens tyngste blomst. 13 poeng klarte vi i denne runden.

Etter to runder med spørsmål av svært varierende kvalitet føltes det som en lettelse når Frode og Håkon Theodor (for anledninga ulastelig antrukket i arbeidsantrekk hhv. tilhørende Prix og Joker) tok over roret i siste runden og førte quiz-skuta inn i mer velkjent farvann. I kategorien Kultur og litteratur ble det full pott med ti av ti poeng. Bildequizen handla om boyband denne gangen, og vi klarte pinlig nok fire av fem spørsmål.

Studenthuset driv. Foto: Jan Olav Lindåsen.

Det er vanskelig å vurdere de ulike quizparene mot hverandre, spesielt siden vi stort sett er vant til Frode og Håkons Theodors stil, men de var absolutt det quizparet som kom best ut av det totalt denne quizkvelden, og hadde de best konstruerte spørsmålene. Helge og Stig omtales gjerne med ærbødighet, og quizene deres har fått legendestatus hos quizveteranene på driv. De gjorde en anstendig innstats, men tør vi antyde at dersom deres ry ikke er en smule overdrevet, så hadde de definitivt ikke sin beste kveld på onsdagen? Hogne og Kari velger vi å forbigå i stillhet i denne oppsummeringa.

Vi har ikke et eksakt tall på hvor mange lag som deltok på jubileumsquizen, men til tross for at det var en onsdag, var det langt trangere om plassen i studentenes storstue enn det som har vært vanlig på de ordinære fredagsquizene de siste sesongene. Ut fra antallet lag som hadde levert inn svar på bonusspørsmålene, kan det se ut som rundt 55 lag deltok.

44 poeng ga oss førsteplassen med en grei margin på tre poeng. Grunkerne kom på andre plass, og Kokkelauget og Garulitasgeriljaen delte tredjeplassen med 40 poeng. For førsteplassen fikk vi dagspass til valgri dag på årets Buktafestival, billetter til Raga Rockers-konserten kvelden etter (som ble avlyst på grunn av askeskyen) ølmugger med jubileumsquizinskripsjon, i tillegg til de sedvanlige 24 bongene. For å ikke glemme den immatrielle, men ikke ubetydelige belønninga som ligger i det å kunne kalle seg "Tiårets beste fredagsquiz-lag".

I tillegg vant vi også en anledning til å vise oss som hjertegode mennesker: Til førsteplassen fulgte det med 2500 kroner som vi må gi til et veldedig formål vi selv kan bestemme. Vi har fortsatt ikke avgjort hvilket, men dersom det finnes noe som heter anonyme quizaholikere, burde dette være et verdig formål.

Det dårligste laget, Bingo Chicks, fikk hvert sitt 15-binds leksikon i premie, en premie som kosta over 10 000 kroner i den tida hvor man ennå solgte den slags informasjonsteknologi fra det forrige årtusenet. La oss bare håpe at de får plass til det monstrøse bokverket på studenthyblene sine.

Spørsmålene fra jubileumsquizen finner du her.

Bildeserie fra jubileumsquizen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar