søndag 25. april 2010

Dag og Jan Eriks filmquiz på VT 19. april

Dag og Jan Erik debuterte som filmquizverter på filmklubbens quiz på Verdensteatret, mens Eirik, Ken, Thor Willy og Tord satt i kaféen for FaktaFan og konkurrerte mot 5 andre lag.

Til presentasjonen av filmklippene hadde vi lånt en Mac av Kjetil Karolius, noe som kanskje ikke var så gjennomtenkt. Ingen av oss har noen erfaring med å bruke "eplet", og det førte til komplikasjoner og forsinkelser i presentasjonen av quizen. Heldigvis var Karolius svært behjelpelig for oss to som følte oss til tider ganske så ubehjelpelige.

Verdensteatret. Arena for filmquizen.

Som alltid er det femti spørsmål som gir maksimalt femti poeng på filmquizen, men vi prøvde noe nytt: Vi innførte kredpoeng på fem spørsmål for å belønne særlig nerdete kunnskap. Dersom to eller flere lag hadde lik poengsum, fikk laget med flest kredpoeng den beste plasseringa.

Vi hadde lagd et spørsmålssett med ikke altfor vanskelige spørsmål, og hvor vi bevisst hadde styrt unna de smaleste filmene. Det ga relativt høye poengsummer for de deltakende lagene.

Slik ble resultatene:
1. Ka gjær du no, cinema - 46 poeng © © ©
2. FaktaFan - 43 p © © ©
3. Monroeville Zombies - 37 p © ©
4. The Little Lebowsky Urban Achievers - 34 p © ©
5. Unexploded Scotsman Removal Squad - 33 p ©
6. Espen, vi hater deg -12 p

© = kredpoeng

Ni av spørsmålene hadde alle lagene riktig svar på, mens to av spørsmålene var det ingen som klarte. At ingen visste den hele og fulle tittelen på Dag Solstads roman, var kanskje ikke så overraskende. Men vi trodde at regissøren som har benyttet Morten Harket i tre filmer skulle være kjent. Ingen av de seks lagene som deltok visste imidlertid hvem hun var.

Alle spørsmålene og svarene fra quizen finner du her.
Antall riktige besvarelser i parentes.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar