søndag 11. april 2010

Fredagsquiz 9. april: Forsterket konkurrentene

Laget: Arne Morten, Dag, Jan Erik, Tord, Tore og Tommy.

Quizverter var Håkon Theodor og Øyvind.

Dag hadde ikke fått med seg at Tore kunne stille på quizen fredag kveld, og dermed var vi plutselig booka inn sju stykker på laget. Dette løste seg imidlertid ved at Harald ikke dukket opp før svararkene skulle byttes etter første omgang. Dermed måtte han finne seg et annet lag resten av kvelden. Det var hos erkerivalene Grunker & Gryn han valgte å sette seg, og vi ser fram til å få full rapport med verdifull analyse og innsideinformasjon derfra!

Våre venner i Kokkelauget har slitt med oppmøtet de siste gangene, og forrige gang stilte de ikke i det hele tatt. Denne gangen møtte de mannsterkt opp, og vi hadde avtalt med dem at de kunne låne Eirik av oss. Men gutter, det blir ikke billig, husk det! :-)

Burve Bæver er Folkeaksjonens nye maskot. Han hadde tidligere jobb i Folkets frigjøringshær, men måtte trekke seg etter påstander om underslag. Man fant visst fellende bevis.

Arne Morten kjente igjen et ungdomsbilde av en nå avdød britisk komiker, Tore visste hvilket europeisk land som har kyr i flagget, Tommy skjærte gjennom med riktig svar på Kiss-spørsmålet og Dag kom i siste liten på hvem det er som kalles Jack the Dripper. Klok av skade etter forrige fredagsquiz hadde Jan Erik lest seg opp på kjendisstoff, så brutte forhold i Hollywood hadde han full kontroll på. Kveldens styggeste miss stod Tord for: han visste navnet på den avdøde Dynastiet-skuespilleren, men la i quiz-tåka ikke merke til at etternavnet til karakteren og ikke skuespilleren sneik seg inn på svararket. Neste omgang kvitterte Tord imidlertid med kveldens peneste stang-inn, da han fikk prikket inn rett fotballklubb med arena tidligere brukt som krigsfangeleir.

Vi måtte tåle 11 feil, men 49 poeng holdt overraskende nok til seier, tre poeng foran Kokkelauget. Grunkerne, som også denne gangen gjorde det skarpt på kategorien "Lett Blanding" fikk som så ofte før store problemer med bilde- og lytteoppgavene i sisterunden, og måtte ta til takke med 3. plass. Fjerdeplassen gikk til de gamle quiztraverne Garulitasgeriljaen.

Allerede onsdag 14. april er det quiz igjen på driv. På jubileumsquizen blir det hyggelig gjensyn med tidligere quizverter, og de ti beste lagene deler på premier til en samla verdi av hele 16 000 kroner.

1 kommentar: