lørdag 14. august 2010

DebutUKA-quiz: Trangt om plassen.

Laget: Arne Morten, Dag, Eirik, Jan Erik, Kjetil og Tord.

Quizverter var Anna og Merete.

Det skulle vise seg litt vanskelig å få samla et lag denne kvelden, men vi fikk tak i en svært kompetent innbytter som stilte sporty opp på kort varsel. Kjetil Karolius har vært quizvert på både filmquizen på VT og musikkquizen på Circa, og er en gjenganger som deltaker på de samme to quizene.

Sesongens første quiz på driv var ett av flere arrangementer i DebutUKA. driv var derfor tettpakka med nye og gamle studenter. Den første av oss var på plass allerede kvart over sju, men ingen ledige bord var å oppdrive. Imidlertid klarte sjefsgrunker Ole Mahtte å trylle fram et bord til oss fra gud vet hvor. En overraskende ridderlig gest fra vår motstander! Etter hvert ble også både kafeen og uteserveringa fylt opp av deltagere.

Første omgang hadde spørsmål som passa oss godt, og vi fikk en fin start med 18 poeng til tross for at vi bare var fem mann. Vi ble fulltallige da Tord slutta seg til laget i pausen før andre omgang.

I andre omgang sleit vi mer og scorte bare ni poeng. Kategorien Aktuell musikk gikk brukbart godt, mens vi var fullstendig på viddene i Rare fakta. Et par irriterende stang ut ble det også. Kjetil foreslo samme farge på colaen som quizvertene godkjente som riktig svar, men ble nedstemt. Jan Erik var veldig nær det fulle navnet på Barbie-dukka, men ikke nær nok til å få poeng. Bittert var det nok for Röyksopp-fan Dag at han ikke hadde fått med seg hva den siste singelen til duoen heter. Og bitterheten ble ikke mindre da han dagen etter quizen fikk en nyhetsmail fra Röyksopp med link til den nye låta...

Tredje omgang var tilegna musikk og film fra 90-tallet. Totalt sett fikk vi et brukbart resultat, sjøl om vi rota med 90-tallsmusikken. Imidlertid gjorde Tord og Kjetil reint bord i filmkategorien, og de hadde nok ønska seg vanskeligere spørsmål.

41 poeng holdt til en andreplass. Grunkerne vant helt suverent med 52 poeng. Tredjeplassen tok laget Norsk Tipping med 38 poeng.

Det var ikke de faste quizvertene som hadde laga spørsmålene denne gangen, og det bar quizen preg av. Det var mange dårlig konstruerte spørsmål, og her må vi nok en gang nevne styggedommen spørsmål som krever flere svar. Hele 13 spørsmål var av denne typen. Gledesdreperen "tenk på et tall", hvor svaret er et eller annet obskurt tall som neppe noen vet, og hvor det verken gis alternativer eller slingringsmonn, dukka også opp et par ganger.

Kategorien Rare fakta var stort sett henta fra udokumenterte fun facts-lister som sirkulerer på ulike blogger, slik som denne, eller denne, og man kan med god grunn stille spørsmål ved sannhetsgehalten i enkelte av disse såkalte faktaene.

Les alle spørsmålene og svarene fra quizen

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar