mandag 9. februar 2009

Fredagsquiz 06.02.09: Sterk innsats fra svekket lag

Heller ikke denne fredagen klarte Folkeaksjonen å stille med fullt lag. Et firemannslag bestående av Astri, Dag, Harald og Jan Erik hadde derfor svært moderate ambisjoner om å komme inn blant de 10 beste.

Første omgang ga flere bom. Irriterende nok klarter vi ikke å komme på den siste ingrediensen i krutt. Så nå er det vel offisielt: Ingen på laget kunne ha funnet opp kruttet! Vi var ikke spesielt fornøyd med førsteomgangen, som ga oss 13 poeng. Kokkegutta rapporterte om 15 poeng, men selvtilliten steg litt i pausen, da vi hørte rapporter om lag som bare hadde fått to-tre poeng.

Andre omgang startet med 10 sportsspørsmål. Med overvekt av sportsvegrere på laget denne gangen, var det utelukkende Jan Eriks fortjeneste at laget i det hele tatt klarte å berge poeng fra denne kategorien. Neste bolk spørsmål var historiespørsmål, og laget var på tryggere grunn. En pen stang inn fra Astrid som klarte å resonnere seg til rett årstall for når NRK-mp3 startet sendinger, og en stang ut hvor det sto mellom to år på årstallsspørmålet om flyulykka på lille julaften. (Interessant nok hadde både Kokkegutta og det laget vi retta svarene for samme feil her) Vi fikk 13 poeng også i denne runden, mens kokkeguttene økte ledelsen med ytterligere tre poeng.

Siste omgang skulle vise seg å bli en uventa paraderunde for Folkeaksjonen. Geografispørsmålene ble besvart nesten feilfritt, og musikk-kategorien bød på noe for alle på laget. Det ble imdlertid en stang ut også her hvor vi falt på feil country-stjerne. Dag imponerte stort med å ta denne låta og artisten etter bare et taktslag eller to ut i låta, og overrasket seg både selv og resten av laget med kunnskaper om norsk rap.

Kokkegutta hadde gått på en smell denne omgangen, og da poengene ble summert opp, viste det seg at et fattig poeng skilte de to lagene. De seks kokkene (eller var de syv?) vant med 44 poeng, på andre plass kom Folkeaksjonen med 43 poeng, mens Garulitasgeriljaen tok tredjeplassen med en skåre på 40.

Oppsummert, en spennende og variert runde som vi antakeligvis kunne ha vunnet med et par ekstra hoder på laget. Dette er også den beste plasseringa noensinne Folkeaksjonen har oppnådd med færre enn seks på laget.

Ros også til quizmasterne, som denne gangen for første gang hadde tatt med bildespørsmål på fredagsquiz'en - det fungerte bra. Denne gangen hadde quizmaster Håkon selskap på scenen av Øyvind Nøstmyr, som vikarierte for quizmaster Frode, og det var ingenting å utsette på Øyvinds innsats.

Ris til driv som har devaluert førstepremien med 2,4 liter, eller 20 prosent. Dette skyldes at også driv nå har gått over fra å servere halvlitere til 0,4. Vindrikkende quizzere får derimot fortsatt samme mengde fluidium for bongene.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar