tirsdag 24. februar 2009

Filmquiz på Verdensteatret 23. februar

Denne mandagen så det ut som om Faktafan for første gang skulle greie å stille med fullt lag på Filmklubbens filmquiz, men typisk nok var det bare fire som møtte opp på Verdensteateret: Astri, Dag, Ken og Tommy. Arne Morten kom etter pausen, og fikk med seg halve quizen.

Kjetil Karolius var quizmaster denne gangen, og hadde med seg et et knippe filmklipp og spørsmål som passa Faktafan heller dårlig. Vi klarte å identifisere kun et av de seks filmklippene, og hadde dermed ikke det beste utgangspunktet til å klare spørsmålene knytta til filmklippene. Det hele begynte etterhvert å kjennes ut som en øvelse i masochisme og offentlig ydmykelse, men sluttresultatet var ikke så ille som vi hadde fryktet. 17 poeng av 50 mulige holdt til en delt åttendeplass av totalt 12 lag. Åttendeplassen ga oss dessuten en aldri så liten trøstepremie: Star Trek-buttons til hele laget!

Dette er vårt dårligste resultat så langt på filmquizen, men noen lyspunkter var det jo: Vi delte åttendeplassen med laget til mannen som vanligvis er quizmaster på filmquizen - Tord Olander Pedersen. Ikke bare vi som syns spørsmålene var vridne, med andre ord. Også morsomt at vi fikk uttelling for et par biter usannsynlig filmtrivia som Dag hadde plukket opp spesifikt med tanke på filmquiz'en. Litt ekstra kred fordi at vi faktisk klarte et par spørsmål som vinnerlaget Monroeville Zombies ikke tok.

Zombiene vant forøvrig overlegent med 41 poeng, foran Dinsdale! som fikk 35 poeng. Espen Olaisen som var med på Folkeaksjonens finalelag på fredagsquizen i fjor høst spiller på Monroeville Zombies, så det var selvfølgelig hyggelig at de vant.

Ellers var filmquizen denne gangen flytta fra kinosalen og inn i selve caféen. Mens dette gir en mer intim stemning, ble fort det ganske trangt med 12 lag, og medførte stiv nakke for de som var så uheldige å sitte ugunstig til i forhold til veggen hvor filmklippene ble vist. Vi vil tilbake til det behagelige kinomørket!

Og med nærmest quiztørke i byen hva angår almennquiz, kommer vi nok tilbake flere ganger, til tross for vanskelige spørsmål og svake resultater. Quiz-masochister som vi er.


Noen av spørsmålen fra quiz'en:
(Svarene er finnes i kommentaren til artikkelen)

1. Hvem regisserte "Freaks" fra 1932?
2. Hvem regisserte Little Shop of Horrors fra 1986?
3. Hvilken animasjonsfigur har Nancy Cartwright vunnet en Emma for å ha gitt stemme til?
4. Hva het oppfølgeren til "Romancing The Stone"?
5. Hva het oppfølgeren til "Chinatown"?
6. Hva heter prequel'en til "Pitch Black"?
7. Hvilke fire regissører er kreditert for "Twilight Zone: The Movie" (1983)?
8. Hvem regisserte "Badlands" og "Days of Heaven?
9. Hvem hadde de to hovedrollene i "Badlands" fra 1973
10: Hvilken musiker hadde roller i "The Last Temptation of Christ", "Twin Peaks: Fire Walk With me" og "The Prestige"?
11. Hvilken musiker hadde roller i "Back to The Future II", "The Big Lebowski" og "Fear & Loathing in Las Vegas"?
12. Nevn to filmer med Arnold Schwartzenegger som Ivan Reitman har regissert.

1 kommentar:

 1. 1. Todd Browning
  2. Frank Oz
  3. Bart Simpson
  4. The Jewel of the Nile
  5. The Two Jakes
  6. The Chronicles of Riddick
  7. John Landis, Steven Spielberg, George Miller og Joe Dante
  8. Terrence Malick
  9. Martin Sheen og Sissy Spacek
  10. David Bowie
  11. Michael Peter Balzary a.k.a. Flea (Red Hot Chili Peppers)
  12. Twins, Kindergarten Cop og Junior

  SvarSlett