lørdag 28. februar 2009

Filmquiz på Driv 27. februar

For første gang i år klarte vi å stille fulltallig lag: Dag, Jon Eivind, Ken, Tommy, Xi og Øystein representerte Folkeaksjonen, og som vanlig i filmquizsammenheng opptrådde vi under navnet Faktafan. Øystein var tilbake etter en lang pause - sist gang var han med å vinne sesongfinalen på fredagsquiz'en våren-07.

Det var andre gang laget var på filmquiz iløpet av få dager, tidligere i uka hadde vi fått en solid omgang med juling på Verdensteateret. Filmquiz'en på driv var imidlertid et ny erfaring for laget, og vi stilte med masse optimisme og fornyet pågangsmot.

Spørsmålene var delt inn i fire kategorier - denne gangen var det Oscar, norske filmer, Star Wars og skrekkfilm fra åttitallet som var temaene. Med unntak av siste kategori var dette emner som passet oss brukbart godt. Jon Eivind mente vi burde ha tatt fullt hus på Star Wars-runden, men et par feilskjær berget oss fra nerdestemplet. Tommy imponerte med å huske navnet på skuta fra Orions Belte.

Bonusspørmålet var hvor mange ganger Aron Spelling står oppført som produsent på imdb.com. Fasit sa 1600 og noe og Faktafan kom nærmest med 2050. (Finner imidlertid et langt lavere nummer når vi i ettertid har sjekket på imdb) Det ga oss seks bonger, og den første seieren i en bonusrunde på lenge, om ikke noensinne. I hvertfall var det ingen på laget som kunne huske at vi har vunnet noen bonusrunde før.

Vi endte til slutt opp på en femteplass med 29 av 40 poeng. Avstanden opp til laget som vant, Knutis, var ikke mer enn tre poeng Sannsynligvis har vi aldri vært så nært å faktisk vinne en filmquiz før.

Alt i alt en filmquiz med litt mer avslappet stemning og enklere spørsmål enn Filmklubbens filmquiz. Bare 40 spørsmål og få filmklipp gjorde at denne quiz'en var i korteste laget etter vår smak. Fjerdeetasjen på driv var nesten full, etter et kjapt overslag kom vi fram til at det var ca 20 lag som deltok.


Noen av spørsmålene fra quiz'en:
(Svarene står i en kommentar til artikkelen)

1) Hvilket nummer i rekken var årets Oscar-utdeling?
2) Hvem vant Oscar for beste mannlige og beste kvinnelige hovedrolle i år?
3) Hvor mange Oscar vant "Slumdog Millionaire"?
4) Mike Myers fikk en Razzie Award for verste mannlige hovedrolleinnehaver. For innsatsen i hvilken film som kom ut i 2008 ble denne tvilsomme æren ham til del?
5) Hvem spilte rollen som Jarle Klepp i "Mannen som elsket Yngve"?
6) Hva heter skipet som spiller en sentral rolle i Orions belte?
7) Hvem spilte tittelrollen i "Svidd Neger"?
8) Hva heter romskipet til Han Solo i Star Wars-filmene?
9) Hva heter Prinsesse Leia i Star Wars til etternavn?
10) Hva heter isplaneten i "Imperiet slår tilbake?"
11) Hilken Star Wars-karakter er dette sitatet henta fra: "Sorry about the mess"?
12) Hva heter dukka i filmen "Child's play"?
13) Hvilket år kom "A Nightmare on Elm Street" ut?
14) Hvilken senere svært kjent skuespiller hadde sin filmdebut som karakteren Glen Lantz, som blir drept i "A Nightmare on Elm Street"?

1 kommentar:

 1. 1) 81
  2) Kate Winslet og Sean Penn
  3) 8
  4) Love Guru
  5) Rolf Kristian Larsen
  6) Sandy Hook
  7) Kingsford Siayor
  8) Millennium Falcon
  9) Organa
  10) Hoth
  11) Han Solo
  12) Chucky
  13) 1984
  14) Johnny Depp

  SvarSlett