tirsdag 10. mars 2009

Filmquiz på Verdensteatret 9. mars

For tredje gang på drøyt to uker stilte vi med filmquizlaget FaktaFan, et lag som besto av Astri, Dag, Jan Erik, Rune, Siri og Tommy.

Quizmaster på sesongens tredje filmquiz var Antonio Fabregas. Spørsmålene ble lest opp på engelsk med utpreget sydeuropeisk diksjon, noe som tilførte quizen en ekstra vanskelighetsgrad. Denne gangen var det mest fokus på klassiske filmer fra en god del år tilbake, og god kjennskap til Oscar-vinnere gjennom tidene viste seg å være en fordel.

Det var Tommy og Jan Erik som trakk flest poeng for laget denne gangen. Tommy leser tydeligvis baksidene av DVD-coverne nøyere enn oss andre, og prikket inn rett svar på et overraskende variert knippe spørsmål. Jan Erik trakk navn opp av hatten som verken han eller de andre visste at han kunne. Dag og Rune hadde hver sin pene stang-inn. Rune gjettet riktig på at for oss ukjente skuespillernavn kom fra Slumdog Millionaire. Dag klarte navnet på Joseph Conrad-bok med samme navn som et romskip i en film fra 1979, til tross for at han hverken har lest boka eller sett filmen.

Kveldens styggeste miss sto Astri for - Hun hadde nylig sett Vertigo, men ankom noen minutter for seint til å få med seg filmklippet, og var dermed ikke i posisjon til å identifisere filmen. Dag rotet bort et poeng med å standhaftig hevde at en Fellini-film var regissert av Antonioni.

Etter en svak førsteomgang som endte opp på fattige åtte poeng for vår del, var ikke stemninga den beste på laget. Andre omgang bød imidlertid på spørsmål som passet oss bedre, og vi endte til slutt opp med anstendige 23 poeng. Det skulle vise seg å bare holde å holde til en syvendeplass av totalt ti lag. Vinnerlaget var A Band Apart med 39 poeng, fulgt av Monroeville Zombies med 37 poeng.

Som vanlig fikk alle lagene premie - vi fikk hvert vårt eksemplar av boka "Han er faktisk ikke interessert", som den kino-aktuelle chick flick'en med samme navn er basert på. I følge vaskeseddelen er denne en "ubeskrivelig morsom og inspirerende lesning for single jenter som leter etter drømmemannen". Vel...kanskje ikke like aktuell lesning for alle lagets medlemmer.

Noen av spørsmålene fra quizen:

(Svarene finnes som kommentar til artikkelen)
1. Hvem regisserte Dr. Strangelove or: How I Learned to Stop Worrying and Love the Bomb fra 1964?
2. I Dr. Strangelove spiller Peter Sellers flere roller. I en annen film av samme regissør spiller Peter Sellers en rollefigur som opptrer i flere forkledninger. Hva heter filmen?
3. Hva heter den Oscar-vinnende regissøren av Broen over Kwai fra 1957?
4. Hvilken annen film har samme mann regissert og vunnet Oscar for?
5. Hvem regisserte Vertigo fra 1958?
6. Hva heter de to skuespillerne som har hovedrollene i denne filmen?
7. Vi skal fram til en tittel på en bok av Joseph Conrad som også er navnet på et romskip i en film fra 1979.
8. Hvor mange oppfølgere ble laget etter den første Shaft-filmen? Bonuspoeng hvis man kan titlene.
9. Hvem regisserte There Will Be Blood fra 2007?
10. Taxi Driver, Apocalypse Now, Rocky og The Exorcist. Hvilken av disse filmene fra 1970-tallet vant Oscar for beste film?
11. Bortsett fra Peters Sellers, nevn minst en annen skuespiller som har hatt rollen som Inspector Clouseau.
12. I hvilken film spillte blant annet Takashi Shimura, Toshiro Mifune og Yoshio Inaba?

2 kommentarer:

 1. 1. Stanley Kubrick
  2. Lolita (1962)
  3. David Lean
  4. Lawrence of Arabia (1962)
  5. Alfred Hitchcock
  6. James Stewart og Kim Novak
  7. Nostromo
  8. 2. Shaft's Big Score! (1972) og
  Shaft in Africa (1973)
  9. Paul Thomas Anderson
  10. Rocky (1976)

  SvarSlett
 2. 11. Alan Arkin, Roger Moore,Steve Martin
  12. The Seven Samurai/Shichinin no samurai

  SvarSlett