tirsdag 17. mars 2009

Pling plong på Cirka

Vi har ikke vært på musikkquiz på Cirka siden vi kom på en sisteplass våren 2007. Quizen går annenhver tirsdag med ulike quizmastere hver gang, gjerne fra Tromsøs kultur og musikkliv. Denne tirsdagen var det Anette Tunheim Jakobsen som var quizvert. I tillegg til å være leder for Insomniafestivalen, holder hun på med noen sånne DJ-greier, så det var ikke overraskende at hovedtyngden av spørsmålene kom innenfor elektronika og generell pling-plong. Det betydde at dette ble en utfordrende, men ikke umulig quiz for vårt tremannslag. For anledninga kalte Astri, Dag og Tommy seg for Diskofa:n.

Ganske riktig ble det endel kategorier som var temmelig vriene, og minst to lag lot seg avskrekke og forsvant i pausen. Ellers er dette åpenbart en quiz med appell til lokale musikere, som ikke så lett lot seg skremme. Vi gjenkjente både Dr. Kataztrofa og alle tre guttene i plateaktuelle Washington ved et par av nabobordene.

En kategori hvor vi gjorde det overraskende godt var en artig runde hvor vi skulle avgjøre om et knippe dansegulvfavoritter ble spilt en anelse for kjapt eller tregt, blant annet Kurtis Blows The Breaks og Frosts Sleepwalker. Ingenting å si på lagets rytmiske gehør og ferdigheter, med andre ord.

En annen morsom og nokså unik kategori het "Synth, scooter eller moped" - poenget her var å plassere ulike Yamahamodeller i rett kategori!

Yamaha TZR50, definitivt ikke en synth

Ellers streifet vi innom blant annet Abba, filmmusikk, coverlåter og band med navn fra dyreriket. Pluss til QM Anette som gjorde en anstendig versjon av filmmusikken til "The Mission" på blokkfløyte!

Alt i alt gjorde vi en brukbar figur, vi fikk rett på de fleste spørsmålene vi hadde forutsetninger for å svare på - med unntak av et par stang ut, og vi klarte utrolig nok å treffe riktig på et par skudd fullstendig i blinde.

37 poeng totalt ga oss en femteplass av de ni lagene som holdt ut til slutt, noe som plasserer oss ganske nøyaktig midt på treet. Vinnerlaget hadde 55 1/2 poeng. Et komplisert skåringssystem hvor noen av spørsmålene kunne gi opptil fire poeng om svaret var helt rett, gjorde at vi mista oversikten over hvor mange poeng man kunne ta totalt. De to beste lagene fikk billetter til konsert med henholdsvis Raggabalder og Andratx. Det beste laget fikk i tillegg ti bonger, som sannsynligvis kunne løses inn i baren etterpå.

Generell info om musikkquizen på Cirka: Annenhver tirsdag. Koster 10 kroner pr deltaker på laget. Maksimum fem på laget (men handheves neppe så strengt, laget som kom på andreplass hadde 7 deltakere uten at noen protesterte på det). Starter kl 21 og varer i drøyt to timer.

Eksempler på spørsmål (men mesteparten var lytteoppgaver som ikke lar seg enkelt gjengi)

1) Hva står bokstavene i navnet ABBA for?
2) Hva er de fire linjene i refrenget på ABBAs hit Gimme Gimme Gimme?
3) Hva het konstruktøren av den legendariske Moog-synthen til fornavn?
4) Hvem komponerte filmmusikken til Star Wars?

1 kommentar:

 1. Svar:
  1) Agnetha, Benny, Björn, Anni-Frid
  2) Gimme gimme gimme a man after midnight
  Won't somebody help me chase the shadows away
  Gimme gimme gimme a man after midnight
  Take me through the darkness to the break of the day
  3) Robert
  4) John Williams

  SvarSlett