fredag 27. mars 2009

Historisk lav score for Folkeaksjonen

Laget: Dag, Harald, Jan Erik, Siri, Tommy og Tore.

Upresise pasninger og slurvete spill gjennom samtlige tre runder gjør at laget vil huske denne fredagsquizen som de forspilte sjansers kveld. For du verden som vi rota!

* ASEAN-landene burde vi strengt tatt ha resonnert oss fram til. Dag og Jan Erik vet selvfølgelig at verken Japan eller Sør-Korea geografisk hører til Sørøst-Asia, likevel ble det insistert på at begge disse landene var med i ASEAN til tross for protester fra Tore og Siri.

* Harald visste hvilket fylke som har flest av Norges høyeste fjell, men Jan Erik var ikke sikker og endra svaret i siste liten.

* Tore visste hvilke to personer som sto bak Tom & Jerry-filmene, men vi stokka om på fornavnene og fikk derfor ikke svaret godkjent.

* Tommy kom i siste liten på hvilken artist som åpna UKA i 1999, men navnet fant aldri veien til svararket.

* Dag og Harald foreslo rett fysiker (eller heter det elektriker?) som først oppdaget vekselstrømmen, men kjemiker Tores naturvitenskapelige bakgrunn veide tyngst, og dermed kom feil navn på arket.

* Tore handlet forfriskninger mens spørsmålet om USAs tre lengste elver ble lest opp, og fikk derfor ikke veiledet resten av laget på at Colorado River ikke er USAs tredje lengste elv.

Dette var andre gang denne sesongen at fredagsquizen har blitt arrangert fra Vørter Scene i 4. etasje, og hittil har ikke det vært noen lykkearena for Folkeaksjonen. Quizen denne gang het "Uka-Quiz", og 12 av spørsmålene handlet om Studentuka. Uten studenter på laget innebar Uka-spørsmålene en særlig utfordring for oss. 36 poeng er den laveste sluttsummen vi har registrert så langt på en fredagsquiz. En fattig trøst var det at våre erkerivaler sleit lite mye. Kokkelauget klarte bare å finne fram til 7 ingredienser i den andre retten quizmasterne serverte, og endte til slutt tre poeng bak oss.

Spørsmålene var mer krevende enn vanlig denne gangen, noe som blei gjenspeilt i de lave poengsummene til de forskjellige lagene. Seieren gikk til et lag som aldri har vunnet før. "Kvalen e ikkje en fesk" toppet lista med solide 42 poeng foran et annet lag som heller ikke ofte er å se på pallen. "In Vino Veritas" scorte 38 poeng. Våre 36 poeng holdt til bronseplass. På de neste to plassene kom Kokkegutta med 33 poeng, poenget foran laget som morsomt nok kalte seg "Lett Blanding".

Vi er sugne på revansje, men ifølge QM Frode er datoen for neste fredagsquiz ennå ikke bestemt.


Spørsmålene finner du her

1 kommentar:

  1. Lav score, javel - men det er vel plasseringen som teller? Herre gud, en tredjeplass er da ingenting å skjemmes over! Synes det var mange vanskelige spørsmål denne gangen - hvem i h...går rundt og vet hvem som spiller en perifer figur i Friends??! Og dessuten - når en hel kategori består av Uka-spørsmål, så er det jo klart at en halvgammel (hehe) gjeng som dere har et handicap i forhold til lag bestående av studenter. Alt i alt en hederlig innsats - det er ingen vits i å gremme seg over stang ut-svarene, neste gang går ballen i mål:) Jeg har ihvertfall ikke mistet troen på Folkeaksjonen i vårens quizrunde. Chin up!

    SvarSlett