tirsdag 7. april 2009

Filmquiz på VT: Dirty Harry og skrekkfilmer

Det var ikke enkelt å stable fullt lag på beina denne mandagen. Heldigvis var Andreas heime på påskeferie fra Kabelvåg, og steppa inn på laget for første gang siden han var med å vinne sesongfinalen på fredagsquizen våren 2007. Han skulle vise seg å være et kunnskapsrikt tilskudd til laget, som ellers besto av Dag, Thor Willy og Tommy.

Quizvert var Tord Olander Pedersen som bød på et variert og utfordrende knippe filmklipp og spørsmål. Også denne gangen ble vi bombardert med hvit støy mellom filmklippene; det samme problemet hadde quizvert Christer Pedersen forrige gang, så da virker det kanskje som det er Verdensteatret sitt utstyr som ikke er rett kalibrert for quiz.

Første runde ble en frustrerende opplevelse. Vi klarte ikke å identifisere Superbad, og klarte dermed ingen av de påfølgende spørsmålene. Vi hadde heller ikke særlig imponerende kunnskaper om filmroboter. Til tross for enkelte lyspunkter, som at Dag overrasket med kunnskaper om Breakfast at Tiffany's, ble det ikke mer enn lusne ti poeng før pausen.

Spørsmålene etter pause passa oss langt bedre. Takket være Thor Willy klarte vi alle skrekkfilmsitatene, og Clint Eastwood-kategorien hadde vi fått fullt hus på, hadde det ikke vært for at vi kobla feil film og Oscar-nominasjoner. Andreas kunne trekke inn poeng med særkompetanse om nerdekomedien Napoleon Dynamite. Tommy tok kinesisk kung fu-tullball. Med 19 riktige av 25 mulige er dette en av de beste rundene vi har prestert, men det svake resultatet fra første omgang trakk ned da poengene ble summert opp.

På de to øverste plassene lå som vanlig A Band Apart og Monroeville Zombies med henholdsvis 39 og 37 poeng. Våre 29 poeng holdt ikke til å gjenta den pene pallplasseringa fra forrige gang, og vi endte opp på en tredelt fjerdeplass av totalt 10 lag.

Det er dessverre ingen steder i byen som serverer påskenøtter for quizaholikere i påska, neste quiz blir derfor musikkquizen på Cirka tirsdag 14. april.


Når Dirty Harry quizzer deg, bør du helst ha rett svar. Har du det, punk?

Noen av spørsmålene fra quizen:
(Svarene finnes som kommentar til artikkelen)
1. Hvem regisserte Breakfast at Tiffany's?
2. Hvem skrev boka filmen er basert på?
3. Hva het den kvinnelige hovedrolleinnehaveren i filmen, og i hvilken annen film som fikk 8 Oscar i 1964 spillte hun i?
4. Hvem regisserte Dirty Harry?
5. Hva het skurken i Dirty Harry?
6. I hvilken film fra 1979 av samme regissør av Dirty Harry spillte Eastwood rollefiguren Frank Miller?
7. Hva heter de fire danske dogme-regissørene?
8. Hva heter Lars von Triers nye film, som har premiere senere i år?
9. Hvem regisserte Napoleon Dynamite?
10. Hvem regisserte Superbad (2007)?
11. Hva heter roboten som Wall-E faller for i filmen av samme navn?
12: I hvilken film finnes Ben Kingsley, Martin Sheen og Candice Bergen på rollelista?
13: Hvilken film fra 2000 regissert av Ron Howard har Jim Carrey i hovedrolla?
14. Fra hvilken skrekkfilm kommer dette sitatet fra: "Det er ikke en bikkje, det er en slags ting! Det imiterer en bikkje, det er ikke virkelig! Kom dere vekk, idioter!"
15: Fra hvilken skrekkfilm kommer dette sitatet: "He chose you out of all the world - out of all the women in the whole world, he chose you. He arranged things, because he wanted you to be the mother of his only living son."

3 kommentarer:

 1. Svar
  1. Blake Edwards
  2. Truman Capote
  3. Audrey Hepburn/My Fair Lady
  4. Don Siegel
  5. Scorpio
  6. Escape From Alcatraz
  7. Lars von Trier, Thomas Vinterberg, Kristian Levring, Søren Kragh-Jacobsen
  8. Antichrist
  9. Jared Hess
  10. Greg Mottola
  11. EVE
  12. Gandhi
  13. How the Grinch Stole Christmas (QM godtok også bare "The Grinch")
  14. The Thing
  15. Rosemary's Baby

  SvarSlett
 2. Det var veldig gøy.

  Den jeg ergret meg mest over at jeg ikke klarte var alle fire i Dogme95. Jeg har jo sett endel Dogme95 og er stor fan av Trier, men var ikke klar over Kristian Levring og Søren Kragh-Jacobsen sin deltagelse. Historien slik jeg kjente den var at det var Trier og Vinterberg som hadde en telefonsamtale og snakket om Dogme95 mens de holdt på å le seg skakkete.

  Napoleon Dynamite må du se, Dag. Jeg skal se Superbad. Den så artig ut..

  SvarSlett
 3. Ja, Napoleon Dynamite må jeg få med meg. Lo godt av det hysteriske filmklippet som ble vist på quizen - måtte søke det opp youtube etterpå.

  SvarSlett