tirsdag 24. mars 2009

Tidenes beste resultat på filmquizen

Spørsmålene denne gang var godt balanserte og hadde god spredning over temaer og vanskelighetsgrad, noe som førte til jamnt over høyere score og bedre mestringsfølelse og stemning i lokalet enn hva man vanligvis opplever på filmquizen.

Quizvert Christer Pedersen sleit litt med den tekniske gjennomføringa av quizen. Det syntes litt unødvendig å eksponere deltakerne for høy hvit støy hver gang et filmklipp skulle startes eller stoppes, og dessuten kom han i skade for å avsløre tittelen på ett av filmklippene da han skulle avslutte visninga.

Laget bestod denne gangen av Dag, Jan Erik, Thor Willy og Tommy. Thor Willy viste seg ikke uventa å være en kunnskapsrik filmquizslugger, og dro inn mange poeng for laget. Jan Erik var veldig fornøyd med at Kevin Costner kom opp som egen kategori. Alt i alt blei dette en solid runde for laget, med flere kategorier der vi hadde alle svarene riktig. Noen stang ut blei det imidlertid; vi bomma på hvilken type Oscar Susan Sarandon fikk i '96, vi bytta om på Amanda-filmene til Olin, og Dags forslag om at Water Lilys måtte handle om synkronsvømming blei av de andre på laget avfeid for å være for åpenbart.

Etter at poengene blei talt opp, viste det seg at vi hadde gjort vår beste runde noensinne på filmquizen. 35 av 50 poeng brakte oss opp på pallen sammen med Monroeville Zombies med samme poengsum. Hvem som skulle få andreplassen blei derfor avgjort med at hvert lag sendte opp en representant til et tie-break spørsmål. Thor Willy burde være et naturlig valg, men han insisterte på at vi burde sende opp Jan Erik for å møte Espen Olaisen fra zombiene. Et smart valg, skulle det vise seg. Jan Erik har avgjort slike situasjoner for laget tidligere, og da spørsmålet viste seg å handle om Kevin Costner, var det hele avgjort i vår favør. Spørsmålet var: I hvilken film fra 1987 spilte Kevin Costner mot Gene Hackman? Svaret var No Way Out.

Det var imidlertid lite å gjøre med førsteplassen. A Band Apart var suverene vinnere med 43 poeng, hele 8 poeng foran oss.

Premien for andreplassen var seks billetter til filmen The Wackness som settes opp på Fokus førstkommende fredag.Noen av spørsmålene:
(Svarene finnes som kommentar til artikkelen)
1) Hvem handler musikkfilmen Shine a Light om?
2) Hvem handler musikkfilmen The Song Remains the Same om?
3) Hvem skrev boka filmen Blade Runner er basert på?
4) Hvem skrev boka filmen The NeverEnding Story er basert på?
5) Hvem skrev romanen The Maltese Falcon?
6) Hvilken idrett handler Iron Ladies fra 2000 om?
7) Hvilken film? Stikkord: Terry Gilliam, Michael Palin, John Cleese - 1979
8) Hvilken film? Stikkord: Ralph Fiennes, Juliette Binoche, Kristin Scott Thomas - 1996
9) Hvilke filmer fikk Margreth Olin (Mykløen) Amanda for i 1998 og 2002?
10) I hvilken film fra 1991 regissert av Kevin Reynolds hadde Kevin Costner hovedrollen?
11) For hvilken film vant Kevin Costner to Oscar, og i hvilke kategorier?
12) Hvilken film vant Susan Sarandon Oscar for i 1996, og i hvilken kategori?
13) Hvem regisserte Ocean's Eleven?
14) Hvem skrev boka Parfymen?
15) Alle tre bøkene i Roddy Doyles Barrytown-trilogi er blitt filmatisert. En av dem er The Commitments. Hva heter de to andre?

2 kommentarer:

 1. Svar:
  1) Rolling Stones
  2) Led Zeppelin
  3) Phillip K. Dick
  4) Michael Ende
  5) Dashiell Hammett
  6) Volleyball
  7) Life of Brian
  8) The English Patient
  9) Dei Mjuke Hendane (1998) og Kroppen Min (2002)
  10) Robin Hood: Prince of Thieves
  11) Danser med ulver, beste film og beste regi
  12) Dead Man Walking, beste hovedrolle
  13) Steven Soderbergh
  14) Patrick Süskind
  15) The Snapper og The Van

  SvarSlett
 2. Et pussig sammentreff: Filmquizen åpna med et klipp fra filmen "Bull Durham" (1988). Et tilsynelatende urelatert spørsmål et godt stykke senere i quizen var hvem som hadde skrevet "Malteserfalken" (Dashiell Hammett). Holder akkurat nå på å lese Malteserfalken, og hovedpersonen Sam Spade ruller seg røyk av tobakksmerket...Bull Durham!

  D

  SvarSlett