søndag 15. mars 2009

Fredagsquiz 13. mars: Tilbake på topp

Laget: Arne Morten, Dag, Harald, Tommy, Tore, Siri før første pause og Jan Erik etter første pause.

Quizmasterne åpnet kvelden med å lese opp fra en e-post fra Jan Erik til QM hvor han korrigerte et spørsmål fra sesongfinalen i fjor. Dette førte til allmenn munterhet på vår bekostning. Faktasjekker Jan Erik fikk dessverre ikke med seg dette intermezzoet da han var opptatt på annet hold og ikke kunne delta i første runde.

Første runde viste seg å bli en parademarsj, særlig for Dag, som ifølge Tommy her viste seg som en knaillhard quiz-maskin. Kun tre feil i kategorien Lett blanding står til mer enn godkjent. På nabobordet hadde kokkegjengen fått 16 poeng, så det var åpenbart ikke bare hos oss åpningsspørmålene hadde falt i smak.

Med tre på laget med bakgrunn fra rus-sektoren og en med nær familær tilknytning, ville det nesten vært pinlig om ikke vi klarte å gi et brukbart overslag på hvor mye amfetamin tollvesenet beslagla i 2008. Tore fastsatte mengden til 280 kilo, bare seks fra 274 kg, som var det korrekte svaret. Dermed kom vi nærmest på det første bonusspørsmålet, og kunne innkassere seks bonger.

Kokkegutta hadde to mann i minus, så problemet med en i overtall som vi fikk da Jan Erik kom inn etter første pause, løste vi galant med å låne Siri til dem. Hun kvitterte da også for tilliten med å ta det andre bonusspørsmålet for dem.

På andre runden sørget Arne Morten og Jan Erik for at vi fikk god uttelling på sportsspørsmålene, og høyremannen Harald overrasket med inngående kjennskap til anarkister og rabulister. Et par unødvendige stang ut ble det her, vi burde strengt tatt skjønt at Jane Eyre umulig kunne ha hatt noen barn med Henrik VIII, men kvalitetskontrollen glapp i kampens hete. Likevel ble det pene femten poeng i denne runden. Nabobordet hadde gått på en smell i historiekategorien, og lå fem poeng bak oss før siste runden.

I den siste runden kom det opp nye bildespørmål. Tommy klarte to av dem, til tross for at han hardnakket argumenterte for at forslagene hans var feil. Svensken Tore visste pussig nok ikke hva Fantonald het på svensk, men hentet inn det tapte poenget med skremmende presis wrestlingkunnskap.

Etter tre solide runder, endte vi opp med til sammen 47 poeng, 4 poeng foran Gammelgrisen og 6 poeng foran Kokkelaget. På de neste plassene kom Garulitas (38p) og Smegma Boys (37p).

Alt i alt en velkommen seier, et kvart år etter forrige gang. Og den første gangen noensinne hvor vi har vunnet quizen og også tatt et bonusspørsmål. Etter denne runden skulle vi også være godt i rute før finalen, et raskt overslag av poengsummene så langt viser at vi leder sammenlagt med to poeng på Kokkegutta.

Til slutt litt pepper til quizmasterne, som hadde valgt et par spørsmål som var i overkant lokale og idiosynkratiske. Sosiolekter fra Kroken på nittitallet og gammelt militært sambandsutstyr er ikke akkurat allmennkunnskap, og det vil forbause oss om det var særlig mange, om i det hele tatt noen, riktige svar på de spørsmålene. Litt mer samsvar på hva man putter i de forskjellige kategoriene og hva man faktisk kaller dem, skader heller ikke.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar