tirsdag 14. april 2009

Musikkquiz på Circa: Nok en femteplass

Når vi deltar på musikkquiz, kaller vi oss for Discofa:n, og laget bestod av Astrid, Dag, Jan Erik, Siri og Tommy.

Quizverter denne tirsdagskvelden var Øivind Sjøvoll og Dr. Omedar aka Torbjørn Ingvaldsen. Ifølge Sjøvoll var den heller tause Dr. Omedar noe av en lokal quizlegende, uten at vi dro kjensel på navnet.

Spørsmålene var jamnt fordelt mellom lytteoppgaver, tradisjonelle quiz-spørsmål og utdelingsoppgaver, og spente over kategorier som Frank Zappa, jazz, mashups, coverlåter, platecovere og sangtekster. Oppgavene var stort sett velbalanserte, bortsett fra kategorien anagrammer. Her skulle vi finne fem artistnavn utfra sammenstokka bokstaver. Å løse anagrammer er aldri noen bra pubquizoppgave, og egner seg nok bedre som tidsfordriv i ensomhet foran peisvarmen på hytta.

Vi måtte også korrigere quizvert Øivind på at den som hadde den opprinnelige versjonen av den hyppig covrede Tainted Love var ikke Soft Cell, men derimot den relativt ukjente sekstitallsartisten Gloria Jones (Her er hennes versjon).

Tradisjonen tro hadde vi et par irriterende stang-ut denne gangen også. Feil arabisk døpenavn på den ene sønnen til Frank Zappa (han heter ikke Abdul), og vi var ett år unna å få riktig svar på hvilket år Zappa døde. En helt grei innsats ellers ga oss 38 poeng av 55 mulige som holdt til femteplass - samme plassering som forrige gang.

Vinnerne ble Spiders from Mars med 46 p. Deretter kom Quiz Quiztofferson (som burde ha fått ekstapoeng for lagnavnet) med 45 p, mens United Nations of Rock tok tredjeplassen med 41 p.

Nok en gang så vi at bestemmelsen om at det ikke kan være flere enn maks fem deltakere pr. lag må betraktes som veiledende. Flere lag syndet mot denne regelen, og hos ett av lagene talte vi hele åtte personer. En av oss bemerket noe syrlig at hadde vi vært åtte, skulle vi ha vunnet greitt. Åtterbanden vant for øvrig ikke, til tross for sin numeriske styrke. Vi registrerte også at det var noen som trakk seg i pausen, og minst ett lag lot være å levere inn svararket til slutt. (Dette synes vi selvsagt er beklagelig, ettersom vi har en sterk fornemmelse av at disse lagene ville ha havnet bak oss på resultatlista. ;-))

Noen av spørsmålene:
(Svarene finnes som kommentar til artikkelen.)
1. Hva heter de to sønnene til Frank Zappa?
2. Hvilket år døde Frank Zappa?
3. Hva heter de to frontfigurene i Steely Dan?
4. Navnet Steely Dan er hentet fra romanen Naken Lunsj av William Burroughs. Hva er Steely Dan navnet på i boka?
5. Hva heter internett-tjenesten som streamer musikk og som det har vært mye oppmerksomhet rundt den siste tiden?
6. Hva heter den kjente produsenten som nylig ble dømt for drap?
7. Fyll ut de manglende ordene: "He turned to me as if to say, ........ - ........, it's waiting there for you".
8. Fyll ut de manglende ordene: "We gotta install ........ - ........, custom ........ deliveries".
9. Hvilken artist: BHKEAT US (Hint: Britisk syngedame, 70- og 80-tallet)
10. Hvilken artist: ZANN ED DIFF RARN (Hint: Britisk indierock)

2 kommentarer:

 1. 1. Dweezil og Ahmet
  2. 1993
  3. Walter Becker og Donald Fagen
  4. En dildo (sic!)
  5. Spotify
  6. Phil Spector
  7. hurry boy
  8. microwave ovens, kitchen
  9. Kate Bush
  10. Franz Ferdinand

  SvarSlett
 2. Quiz Quiztoffersen!!! Wow, nå var det nesten sånn at jeg byttet ut favorittlaget mitt med et annet... Men bare nesten:)

  SvarSlett