torsdag 14. mai 2009

Musikkquiz på Circa: Lokale helter, bratsj og trombone

Astri, Audun, Dag, Siri, Tommy og Øystein representerte Folkeaksjonen, i musikkquizsammenheng kjent under navnet Discofa:n.

Quizverter var Bukta-sjef Robert Dyrnes og Mika Martinussen. Martinussen har spilt i en rekke Tromsø-band, som Hangface, Diamond og Demonas, og spiller nå i det Oslo-baserte metalbandet Big Muff 68. At dermed både Buktafestivalen og Tromsøartister var tema for et par av kategoriene var ikke noen overraskelse. Kjappe replikker levert med et glimt i øyet og varierte spørsmål gjorde at det ble god stemning i et smekkfullt lokale.

Quizmasterne hadde jobbet godt med spørsmålene, og to kategorier var særlig underholdende. En duo på bratsj og trombone fremførte sine fortolkninger av låter som Nirvanas Smells like teen spirit og The Beatles' Drive my car (Oppgaven var å identifisere albumet låta ble utgitt på).

En annen kategori var å identifisere ulike Tromsøartister som spilte coverlåter. Dobbelt opp med poeng om man også kjente igjen artisten de covret. I følge QM var enkelte av opptakene så obskure at artistene antakelig ikke sjøl visste om eksistensen av disse. Mye morsomt å høre her, blant annet Diversion Blue som gjorde Farout Fishings Wipperly Wopperly Eyes og Minus Maja som planket en gammel Tobben og Ero-låt. Irriterende nok klarte vi verken Tobben & Ero eller Farout Fishing, til tross for at opptil flere på laget sitter på vinyl med nevnte artister.

Vi fikk 42 poeng av 65. Det var et resultat vi sjøl var brukbart fornøyde med, men det skulle vise seg å holde bare til en niendeplass av totalt 14 lag. Forøvrig har vi aldri sett så mange lag på en Cirka-quiz før, og vi hadde problemer med å finne bord til tross for at flere av oss møtte en halvtime før annonsert tid.

Vinnerlaget var A Band Apart, med 57 poeng, foran Team Quizling med 54 poeng og Galaxy Dancing og Spice Girls, begge med 52 poeng. Nesten irriterende at A Band Apart er like suverene på musikkquiz som på filmquiz.


Hun omkom i en brann, 68 år gammel.

Noen av spørsmålene fra quizen:
1) Hva heter det yngste musikalske skuddet på Bremnes-familietreet?
2) Hva heter brødrene som spiller Tromsøbandet Violet Road? (Bare etternavnet holdt ikke)
3) Hva het den svenske jazz-sangerinna som døde under tragiske omstendigheter i en brann i 2005?
4) Hvilket band hadde medlemmer som hadde fornavnene Mary, Florence og Diana?
5) Hvilket band hadde medlemmer som hadde fornavnene Lauryn, Wyclef og Pras?
6)Hvilket band hadde medlemmer som hadde fornavnene Donnie, Danny, Joey, Jordan og Jonathan?
7) Hvilket Yes-album åpner med låta Owner of a Lonely Heart?
8) Hvilket opprinnelig fiktivt finsk band ble kjent gjennom en Kaurismäki-film?
9) Hva heter faren til Øyvind Greni i Big Bang, som var vokalist i bandet Undertakers Circus på 60- og 70-tallet?
10) Vokalist Kristin Asbjørnsen i Dadafon er også med i en avantgarde/jazz-trio som fikk spellemannsprisen i "åpen klasse" i 1999 for skiva Low. Hvilket band?
11) Nevn to av skivene til Faith No More.
12) Hva heter vokalisten i Rage Against The Machine?

1 kommentar:

 1. 1) Kaja Bremnes
  2) Håkon, Halvard, Hogne og Herman Rundberg
  3) Monica Zetterlund
  4) The Supremes
  5) The Fugees
  6) New kids on the Block
  7) 90125
  8) Leningrad Cowboys
  9) Thor S. Greni
  10) Krøyt
  11) Introduce Yourself, The Real Thing, Angel Dust, King For a Day...Fool for a Lifetime, Album of the Year
  12) Zack de la Rocha

  SvarSlett