lørdag 9. mai 2009

Finalevinnere for fjerde gang!

Laget: Arne Morten, Dag, Harald, Jan Erik, Siri og Tommy.

Alle finalespørsmålene finnes her

Etter en særdeles kort quiz-sesong med bare tre ordinære fredagsquizer og en spesialquiz (ukaquizen) var Folkeaksjonen nok en gang kvalifisert til sesongfinalen. Vi kunne vel karakteriseres som forhåndsfavoritter, både som det laget med høyest sammenlagt poengsum fra de tre innledende rundene, og som tittelforsvarere fra de to foregående sesongene. Likevel, hovmod står for fall, og våre rivaler i kokkegjengen satt sultne med nykvessede kniver ved nabobordet.

Første runde var som vanlig Lett Blanding, og her bomma vi på 5 av spørsmålene. At slaget om Petsamo var under Vinterkrigen (1939-40), og ikke i det finnene kaller Fortsettelseskrigen (1941-44) burde vi absolutt ha klart. Faktisk skrev vi Vinterkrigen først, men dette endra vi til 2. verdenskrig. Og til tross for at Dag var inne på det riktige tiåret for det aller første mobilnettet i Norge, endte vi opp med å skrive tiåret etter. Vi hadde en knapp ledelse på ett poeng på kokkegutta etter de første 20 spørsmålene.

Første bonusspørsmål var hvor mange landskamper det norske herrelandslaget i fotball har tapt gjennom tidene. Arne Morten og Jan Erik regna seg fram til at svaret måtte være i nærheten av 313 (som også er registreringsnummeret på bilen til Donald Duck :-)). Fasit sa 314, og dermed kom vi nærmest og vant seks bonger. I ettertid har Jan Erik dobbeltsjekka og kommet fram til at det korrekte svaret pr. d.d. er 309.

I andre runde var kategoriene Sport og Kultur. Takket være Arne Morten og Jan Erik tapte vi ikke mer enn to poeng i den vriene sportskategorien. I kulturdelen kjente Dag umiddelbart igjen dikt-oppgaven, og Tommy visste navnet på Velvet Underground-medlemmet som også er en kjent produsent. Kokkegutta var som vanlig bunnsolide på sport, og tok igjen forspranget slik at alt var åpent foran den siste og avgjørende runden. En gjentakelse av forrige semesters spennende finaleduell mellom Folkeaksjonen og Kokkelauget virket ikke usannsynlig. Det var også klart at de øvrige lagene nå var hekta av.

Tommy har hørt mye på denne.

Kveldens to siste kategorier var Geografi og Bilder & musikk. Normalt er dette kategorier som laget vårt liker, og da det i tillegg viste seg at bildene for det meste var portretter av klassiske komponister, var bordet dekt for Harald. Vi hadde bare fire feil på de siste 20 spørsmålene, og 46 poeng holdt til seier med solid margin. Kokkegutta sprakk fullstendig på sisterunden, og kom i mål fem poeng bak oss. Tredjeplassen blei delt mellom Smegma Boys og Press Play on Tape feat. Syntax Error. Begge fikk 33 poeng.

Etter litt diskusjon mellom oss og quizvertene, ble det bestemt at vandrepokalen vi vant for tredje gang i forrige sesongfinale er vår til odel og eie. Og vi har et napp i den nye pokalen som visstnok skal være bestilt. Litt skuffa ble vi over at Driv ikke spanderte sprudlevann på vinnerne denne gangen.

Vinnerne av vårsesongens quizfinale er i år som i fjor kvalifisert til NM i quiz, i Bergen 19. september. I fjor endte vi på en 12. plass, og vi håper vi får sjansen til å forbedre dette resultatet i høst.

Alle finalespørsmålene finnes her>

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar