søndag 19. oktober 2008

Hvem er folkeaksjonen?

Vi er en vennegjeng fra Tromsø som har litt mer enn gjennomsnittlig interesse for unyttig kunnskap og sære fakta. Fredagsquizen på Driv, filmquizen på Verdensteatret og musikkquizen på Cirka får vi som regel med oss, de siste to under litt forskjellige lagnavn.

Mange av spillerne på laget er skribenter eller redaksjonsmedlemmer i nettavisa TromsøBy, men det er ikke noe krav for å få spille på laget.

Forløpere:
Både Harald og Tore har spilt på flere lag på Drivquiz'en tidligere. Harald har tidligere også laget spørsmål til Driv-quiz'en. Jan Erik har faktisk gjort det skarpt solo på et par quiz-show på nasjonal TV.

Flere av spillerne på Folkeaksjonen spilte på Været Pluss, et firemannslag på den nå nedlagte almennquiz'en på Grand-baren. Jan Erik, Tore, Dag, Øystein, Arnhild og Ros-Marie var med her. Været Pluss vant to sesonger i perioden 2004-2005.

Folkeaksjonen blir dannet
Folkeaksjonen ble starta vårsemesteret 2007. Harald, Siri og Gunnar Hæreid grunnla laget, og i løpet av semestret kom Dag og Jan Erik med. Sesongen ble avslutta med seier i finalen. Neste sesong ble et hvileskjær, men vi kom til finalen og sikret en tredjeplass. Våren 2008 vant vi finalen nok en gang, og dermed kvalifiserte vi oss til NM i Oslo. Som første lag noensinne fra Nord-Norge i NM-finalen endte vi på en respektabel 12.plass. Høsten 2008 vant vi sesongen på Fredagsquizen for tredje gang, og fikk dermed Fredagsquizens vandrepokal til odel og eie. Våren 2009 vant vi vår fjerde sesongfinale på fem sesonger, de siste tre sesongene et rent hat-trick.

I september 2009 deltok vi i NM for andre gang, og fikk en fin tiendeplass av totalt tredve lag. NM foregikk i Bergen, og det ga oss også anledning til få en åttendeplass i åpent bergensk mesterskap i quiz for seksmannslag. I 2010 ble det en ny tiendeplass i NM.

Fakta Fan
Vi er fem-seks kjernespillere på laget, men det er mange flere som har vært innom laget som gjestespillere en eller flere ganger. Er interessen stor nok blant gjestespillerne, lager vi to lag. Høsten 2008 var første gangen overskuddslaget "Fakta Fan" spillte, og fikk en sterk tredjeplass, bare to poeng bak moderlaget, som forøvrig stakk av med seieren.

"Fakta Fan" er også lagnavnet når vi deltar på Filmklubbens filmquiz på Verdensteatret. Høsten 2010 klarte vi vårt beste resultat i filmquizligaen, en andreplass.

Lagspillere på Folkeaksjonen/Fakta Fan
Kjernespillere 2010: Dag Bergheim, Harald Groven, Jan Erik Killengreen, Siri Johnsen, Tommy Svendsen, Thor Willy Bakke, Tord Olander Pedersen, Arne Morten Moe, Kjetil Karolius og Tore Lejon.

Gjestespillere: Arnhild Lindgård, Espen Olaisen, Ros-Marie Lejon, Erik Smith Meyer, Øystein Rostad, Ingvild Gintal, Magnus, Solfrid Johansen, Astri Dankertsen, Ken Sommervik ("Fakta Fan" på filmquiz), Jon Eivind Bergheim ("Fakta Fan" på filmquiz), Rune Krogh ("Fakta Fan" på filmquiz), Truls, Russeren, Venninna til Arnhild, Silje Eriksen Holmen ("Fakta Fan" på filmquiz), Kathinka Gjerustad, Selveste Erlend Halvorsen, Gaute Johan Berg, Håvard Walseth Nilsen, Petr Halva, Erik Barlindhaug, Trude Grimstad, Kjetil Karolius, Annfrid, Ole Anti ("Fakta Fan" på filmquiz), Anne Grethe Skavhaug ("Fakta Fan" på filmquiz), Elisabeth Alnes (NM 2009), Kim Ole Bjørkli("Fakta Fan" på filmquiz), Karl Fredrik Alnes (Åpent Bergensmesterskap), Gro (Åpent Bergensmesterskap), Christian (Åpent Bergensmesterskap), Audun, Henriette og Ann Yvonne Hoøen.

Tidligere spillere: Gunnar Hæreid (Flyttet), Andreas Moss-Nilsen (flyttet), Kevin Thon (Overgang til Garulitas-geriljaen), Vegar (Overgang til Garulitas-Geriljaen)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar