mandag 21. september 2009

NM 2009: Inne på topp ti

Fire fra Folkeaksjonen dro til Bergen den tredje helga i september for å delta i vårt andre NM i quiz. Tre av oss begynte allerede fredagen med deltakelse i det åpne bergensmesterskapet, og ytterligere oppvarming før lagkonkurransen blei det da vi stilte med to lag i NM for tomannslag. Etter fire runder à 25 spørsmål kom Dag og Jan Erik på en 14. plass, bare et par poeng unna topp ti (Men det må sies at det var et solid hopp poengmessig opp til førsteplassen.) Arne Morten og Harald sleit betraktelig mer på parquizen og havnet langt ned på resultatlista.

Spørsmålene fra parquizen finnes her.

Stemninga på laget var litt laber etter ujamne resultater på parquizen, så vi satte vår lit til jokeren på laget: Elisabeth Alnes, søstera til Karl Fredrik som hadde vært med kvelden i forveien. Dette var en rein blind date siden ingen av oss hadde truffet henne tidligere, men vi hadde fått henne anbefalt av pålitelige kilder.

Ganske raskt viste hun seg å være tilliten verdig, og hun var med å dra lasset sammen med resten av laget. Første omgang var svært solid for Folkeaksjonen, og med 19 av 25 poeng lå vi helt oppe i teten på en delt andreplass. Andre omgang ble en solid kalddusj med bare 13 poeng, og vi ramla ned til en tiendeplass. Til tross for høyere poengsummer de neste rundene ble tiendeplassen også sluttresultatet etter fem runder. Dermed klarte vi målsettinga vår om å komme på lista over landets ti beste quizlag, en fin framgang fra 12. plassen i fjor. Rekordmange 30 lag stilte i NM, en økning på tre siden sist.

Keisermor som ga navn til øy.

Hver og en på laget leverte solid og avgjørende innsats. Elisabeth klarte å finne navnet på en obskur keramikkunstner og Dag klarte å finne navn på keisermor ved hjelp av koordinatene til en fjerntliggende øy. Jan Erik dro kjensel på utøvere av eksotiske vinteridretter, og Arne Morten identifiserte skihoppere med englevinger. Harald hadde full kontroll på tyske generaler.

Flere irriterende stang-ut kunne vi også notere oss for. Hvem som var mora til Fenrisulven kom Dag på først rett etter at svararket var levert inn. Ekstra ergerlig var det at vi har fått spørsmålet før, på fredagsquizen i fjor. På spørsmålet om hvilket fylke Sirdal ligger i, tvilte vi oss bort fra riktig svar og havnet i nabofylket. Ellers var det ingen gamle quizkjenninger i settet på 125 spørsmål, som vi opplevde som hakket vanskeligere i år enn i fjor.

Helga ga full uttelling til Norges beste quizspiller, Trine Aalborg. Først vant I Dårligste Laget det åpne bergenske mesterskapet. I NM ble det dagens trippel for Aalborg. Hun ble individuell mester, og sammen med Lasse Midttun vant hun NM i parquiz. Om ikke det var nok blei vinnereren av årets NM for lag I Dårligste Laget. Vi gratulerer! Vi ønsker også å gi ros til Norges Quizforbund for et godt gjennomført arrangement.

Resultater fra NM finner du her.

Spørsmålene fra lagquizen finnes her.

1 kommentar:

  1. Takk for sist. Er fremdeles veldig stolt av å kunne skryte på meg en 10.plass i NM. Spesielt siden flere Bergens-lag som jeg kjenner kom dårligere ut av det enn oss:)Stiller gjerne opp igjen om dere skulle trenge forsterkninger på laget.
    Bra blogg forresten:)
    Elisabeth

    SvarSlett