mandag 14. september 2009

Fredagsquiz 11. sept.: NM-formen inne?

Laget: Arne Morten, Dag, Harald, Håvard, Jan Erik og Tore.

Et sjeldent velbalansert lag fra Folkeaksjonen møtte til den siste fredagsquizen før kjernespillerne i laget drar til Bergen og Quiz-NM 19. september. God innsats og solid lagspill ga en fin oppkjøring før mesterskapet neste lørdag.

Arne Morten og Jan Erik spilte ball med hverandre på sportskategorien, og vi fikk for en gangs skyld nesten fullt hus i denne vanligvis så vriene kategorien. Spørsmålet om i hvilket land sykkelrittet Vuelta a España startet var det eneste vi ikke klarte. Et lite minus til quizvertene som ikke hadde fått med seg at to klubblag stilte med tre spillere hver i landslagstroppen til Drillo.

Og denne kvelden fikk vi et eksempel på at det lønner seg å delta på flere quizer: spørsmålet om hvem som vant den norske finalen i MGP jr. ble gitt på musikkquizen på Circa tidligere i uka.

Quizvertene hadde lagd en ny vri på musikkoppgavene med å bruke videoklipp istedet for bare lydklipp. Etter vår mening fungerte dette bare sånn passelig. Lydklipp aleine hadde fungert like greit.

Tre jamnt gode omganger gjorde at vi vant med relativt god margin. Til tross for et par-tre stang ut som vi strengt tatt skulle ha skrudd i mål, holdt 47 poeng til seier foran Kokkelaget på andreplassen med 44 poeng. Tredjeplassen med 42 poeng gikk til The KKK took Johan Sørlie away, og det vakte munterhet i salen da det viste seg at svaret på spørsmål 4 i tredje runde var medlem av laget.

A Band Apart, suverene på film- og musikkquizene på Circa og Verdensteatret, hadde tatt turen til Driv, og fikk en fin fjerdeplass sammen med fire andre lag. Vi setter pris på at de kom til vår hjemmebane og lot oss få sjansen til for en gangs skyld komme høyere opp på resultatlisten enn dem.

Vangsgutane vitja Fredagsquizen for andre gong.

Til slutt en kommentar om spørsmålene denne gangen. Vi kjente igjen flere spørsmål som har vært gitt før på fredagsquizen, blant annet spørsmålene om Vangsgutane og om greske filosofer (begge gitt på sesongfinalen høsten 2008). Skuffende at quizvertene snur bunken, og skuffende at vi svarte feil på samme spørsmål som forrige gang. Når Folkeaksjonen skal være quizverter 6. november kan vi i hvertfall love jomfruelige spørsmål og nye innfallsvinkler.

Det ble ikke informert om dato for neste fredagsquiz, men vi har hørt rykter om at det bare er planlagt tre quizkvelder til dette semestret, sesongfinalen inkludert. Det ser med andre ord ut til å bli nok en mager sesong for allmennquiz i Tromsø.

Her kan du lese spørsmålene og svarene fra denne quizen

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar