fredag 25. september 2009

Fredagsquiz: Hamsun-mysterier og faktabrølere

Laget: Astri, Dag, Harald, Jan Erik, Tommy og Tore.

Mangelfull annonsering og kort varsel må ta brorparten av skylda for at det var langt færre lag enn vanlig på fredagsquizen 25. september.

En grei førsterunde ga oss 17 poeng. Kokkegutta hadde ikke dagen og sprakk fullstendig. Med bare ni poeng skulle det mye til for at de kunne nå oss igjen i løpet av de to siste rundene. I rettferdighetens navn skal det nevnes at de ikke stilte med fullt lag. Imidlertid hørte vi rykter om et for oss ukjent lag som skulle ha klart 19 poeng i førsterunden, så spenninga var absolutt til stede.

I andrerunden var det invitert en gjestequizvert: Førsteamanuensis Even Arntzen fra UiTø hadde med seg 10 spørsmål om Knut Hamsun. Amanuensen er nok en kunnskapsrik mann, men her hadde han grovt overvurdert kunnskapsnivået til quizdeltakerne. Spørsmålene er de drøyeste med hensyn til vanskegrad vi noensinne har fått servert i en porsjon på Fredagsquizen, og hadde nok passa bedre i "Kvitt eller Dobbelt" enn på driv. Ingen av lagene hadde mer enn 3 riktige svar på denne absurd vanskelige kategorien.

Hva het onkelen til denne mannen?

Svært aktuelle oppgaver i sisterunden hvor vi bl.a. skulle identifisere fem låter som Bjørn Berge har gjort coverversjoner av. Brennaktuelt fordi den samme Berge samtidig stod på scena på driv tre etasjer lenger ned.

Etter tre runder ble det tilsammen 47 poeng. Og akkurat som forrige gang holdt den poengsummen til å ta førsteplassen. Nummer to ble Grunker & Gryn med 45 poeng, og tredjeplassen ble delt mellom Garulitasgeriljaen og Les Quizerables. Begge fikk 41 poeng. Kokkegutta måtte ta til takke med femteplassen og — til dem å være — beskjedne 39 poeng.

Også denne gangen ble quizen skjemt av dårlig faktasjekking fra quizvertenes side. Terje Vigen rodde IKKE til England, tre og ikke to partier fikk inn representanter fra Finnmark på Stortinget etter valget og utrykket hutaheiti refererer IKKE opprinnelig til Haiti. Skjerp dere, Frode & Håkon Theodor!

Må også kommentere at vi så mobiltelefoner flittig i bruk ved flere av bordene under spørsmålsrundene. Skulle egentlig være unødvendig å mase om dette, og det bør vel være i lagenes egen interesse at de ikke blir beskyldt for fusk, uansett hva nå mobilen måtte ha vært brukt til.

Heller ikke denne gangen ble det opplyst når neste fredagsquiz kommer. I verste fall må vi vente helt til vi selv skal være quizverter 6. november.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar