søndag 8. november 2009

Folkeaksjonens Fredagsquiz: Quizmasternes rapport

Folkeaksjonen For Fraflytting Fra Finnmark debuterte som quizmastere på fredagsquizen etter seks sesonger som deltakere. Dag, Harald og Jan Erik hadde i lang tid puslet med å snekre sammen ei variert quizrekke. På seks av spørsmålene kunne man få to poeng, slik at 66 poeng var maksimal score. I tillegg bestemte vi oss tidlig for at alle spørsmålene (minus de fem musikkeksemplene) skulle vises på storskjerm. Dermed håpte vi å unngå den evinnelige masinga om å få enkelte spørsmål gjentatt. Dag og Jan Erik tok på seg oppgaven med å presentere quizen fra scenen på driv. Vi hadde begge betydelige premierenerver, siden det var første gang for oss begge at vi var quizmastere, anna enn i privat sammenheng. Apropos quizmastere, med oss på scenen betydde det at Frode og Håkon Theodor for en gangs skyld kunne være deltakere på fredagsquizen. Frode hadde slått seg sammen med Grunker og Gryn, mens quizmakker Håkon Theodor forsterket Tromsøens Rosemaleres Forening Anno 1884.

Vi var såpass kjepphøye i forkant av quizen at vi lovde bort en øl til det første laget som tok oss i faktafeil. Den ølen ble vi nødt til å gi til Smegma Boys. Vi hadde ikke sjekka godt nok den siste utviklinga i regjeringa Stoltenberg. Selv om svaret vårt ikke var direkte feil, måtte vi godta et annet svar i tillegg. Gudskjelov hadde vi ikke andre faktafeil, men Siri fra Folkeaksjonen Mot Folkeaksjonen For Fraflytting Fra Finnmark fulgte opp Folkeaksjonens lange kverretradisjon og mente at spørsmålet om NAV var uklart. Som allmektige quizmastere avviste vi klagen hennes og ba henne om å gå i kverrehjørnet og skamme seg. Det er av sine egne man skal ha det.

Kvelden forløp ikke helt uten feilskjær. Jan Erik som styrte det tekniske, kom i skade for å vise det første spørsmålet i runde tre med tilhørende svar, i tillegg til det andre bonusspørsmålet. (Beklager, Harald!) Heldigvis hadde vi forutsett at tabber kunne skje og hadde erstatningsspørsmål liggende klare.

24 lag hadde meldt seg på, og 20 lag leverte inn svararkene etter siste omgang. 13 lag hadde minst halvparten riktige, og bare fire poeng skilte de seks beste lagene. To lag hadde hele 47 poeng, og det ble derfor klart at vinneren måtte avgjøres etter ekstraomganger. Grunker og Gryn og Smegma Boys måtte fram til scenen og fikk fem geografispørsmål av relativ høy vanskegrad. Altfor høy vanskegrad for begge lagene, skulle det vise seg. Ingen av lagene tok et eneste poeng, og dermed gikk vi over til sudden death hvor lagene skulle svare på ett og ett spørsmål. Smegma Boys visste hva slags rase som er nasjonalhund i Danmark, og dermed kunne vi omsider kåre en vinner. Smegma Boys er et av de gamle stamlagene på Fredagsquizen, og det er lenge siden sist de har vunnet. Flott å ha dem tilbake i toppen!

Hele resultatlista finner du her.

Vi trivdes i jobben som quizmastere, og fikk flere hyggelige tilbakemeldinger fra deltakerne. Det kan derfor ikke utelukkes at vi tar jobben igjen om vi blir spurt om det.

Spørsmålene fra quizen kan du lese her, og de kan også lastes ned som powerpoint-presentasjon.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar