lørdag 21. november 2009

Fredagsquiz: Mobilisering på kort varsel

Laget: Annfrid, Arne Morten, Dag, Eirik, Harald og Tord.

Ekstremt kort varsel og dårlig annonsering av denne fredagsquizen gjorde at det ble en utfordring å skrape sammen et fullt lag. Med bare tre av det faste crewet tilgjengelig utgjorde Annfrid, Eirik og Tord en kunnskapsrik forsterkning av laget. Alle tre var også med på Folkeaksjonens lag, for anledninga under navnet Folkeaksjonen mot Folkeaksjonen for fraflytting fra Finnmark da Dag og Jan Erik prøvde seg som quizmastere for fjorten dager siden.

Quizvertene Frode og Håkon Theodor hadde med seg 60 oppgaver med overvekt av spørsmål med forholdsvis enkel vanskegrad. Likevel ble det nok å bryne seg på for laget. Annfrid kjente igjen et karakteristisk (men ikke så kjent) høyhus i New York, Dag visste mer enn han trodde om barnelitteratur, Arne Morten fikk servert et av sine favorittband fra 70-tallet, Harald hadde god peiling på one hit-wonders fra 90-tallet og Tord hadde full kontroll på europeiske fotballstadioner.

Arne Morten kjente igjen lydkuttet fra denne gjengen.

Som vanlig var det flere irriterende stang ut. Harald var inne på noe av tittelen på boka fra filosofisk institutt, men med forslaget om tåkefyrster, gikk vi oss bokstavelig talt vill i tåkeheimen.

Heldigvis fikk Harald like etter en opptur da han så at hans eget foto var brukt i en av bildeoppgavene, og etter at quizvertene ble gjort oppmerksomme på det, ble han behørlig kreditert fra scenen.

50 poeng holdt til en andreplass av femten påmeldte lag. Tredjeplassen tok Garulitasgeriljaen med 48 poeng, mens vinner med god margin ble Grunker og Gryn med knallsterke 54 poeng, samme poengsum som de vant med for to ganger siden. Grunkerne har lykkes med å finne en god lagsammensetning for Fredagsquizen, og med en gjennomsnittskåre på 51 poeng mot våre 49,3 de siste tre ordinære quizkveldene (vår egen spesialquiz holdt utenom) må de finne seg i å være favoritter til å ta med seg pokalen hjem fra sesongfinalen.

Som tittelforsvarere lover vi å stille med vårt beste lag, og vi ser fram til en utfordrende og tøff finale.

Spørsmålene kan du lese her.

1 kommentar:

  1. Enig i at det ble litt vel kort varsel. Håper selvfølgelig at dere kan stille deres faste lag i finalen.

    SvarSlett