torsdag 16. september 2010

Fredagsquiz 10. sept.: Aktualiteter og rare dyr.

Laget: Dag, Harald, Jan Erik, Kjetil, Tord og Tore.

Quizverter: Håkon Theodor og Øyvind.

Første rundens lette blanding var ikke altfor vanskelig, men Jan Erik klarte å rote bort to poeng med å trumfe gjennom feil svar på både gul teletubby og verdens største ullprodusent. Til gjengjeld visste han hvor mange år man har vært gift når man kan feire trebryllup, og han tippa også riktig hvor verdens største McDonald's ligger. 16 poeng ble resultatet etter første runde.

Kategorien O-fag og heimkunnskap passa oss godt, og vi klarte ti av ti poeng. Harald imponerte med å kunne årstallene for de to store reformene i videregående opplæring siden 1990. Derimot sleit vi ikke helt uventa mer med kjendisstoffet i den påfølgende kategorien. Dag og Tore kom nesten i mål med hva kjæresten til svenskeprinsen heter. Det var nært, men dessverre ikke nært nok. 17 poeng ble fasit før siste pause.


Eksempel på kongelig pin-up.

Siste runde inneholdt en sportskategori; her lente to tredeler av laget seg tilbake mens Jan Erik og Tord etter beste evne svarte på spørsmålene. Tre feil måtte vi tåle her. Tema for bildekategorien var dyr. Irriterende at vi heller ikke denne gangen klarte å identifisere det samme krypdyret som vi røyk på i NM for to år siden. Musikk-kategorien inneholdt et gratispoeng til grunkerne med et spørsmål dedikert til tidligere QM Frode, som nå deltar på driv-laget. Heldigvis klarte også vi dette spørsmålet. Og vi er ikke så veldig lei oss for at vi ikke kjente igjen Hannah Montana.

Totalsummen ble 48 poeng og det holdt til en andreplass. Grunker og gryn var utilnærmelige på 55 poeng, mens Smegma Boys tok tredjeplassen med 44 poeng.

Denne quizen hadde en stor andel av aktualitetsspørsmål — nokså nøyaktig en tredel av spørsmålene kunne plasseres i denne kategorien. Selv om vi ikke gjorde det spesielt mye dårligere på aktualiteter enn på de andre spørsmålene, var det enkelte på laget som mente at dette var et dårlig sammensatt spørsmålssett. Og kanskje quizvertene hadde dårlig tid til å klekke ut spørsmål, siden såpass mange av spørsmålene var henta fra nyhetsbildet de siste 14 dagene?

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar