fredag 24. september 2010

UKAquiz: Siste test før NM

Laget: Dag, Harald, Jan Erik, Kathinka og Tord.

Quizverter: Håkon Theodor og Øyvind.

Spørsmålene fra UKAquizen finnes her.

Dagen før avreise var siste sjanse til å få trent de små grå før NM i quiz, og fire femdeler av NM-laget grep muligheten. De to siste plassene på laget var verre å fylle opp, men Kathinka kunne stille opp på kort varsel.

Til tross for at quizen var annonsert som UKAquiz, i forbindelse med studentuka, var spørsmål fra studentuka, eller studentvennlige spørsmål generelt, nesten fraværende. Antageligvis var ikke mangelen på spørsmål i denne kategorien noen ulempe for oss.

Studentukas maskot Knutis.

Vi fikk en del pene stang inn på spørsmål vi hadde relativt svake forutsetninger for å svare på, flere av dem etter godt lagspill. Mest irriterende stang-ut var nok bibelspørsmålet: Det er andre gang vi bommer på samme spørsmål.

41 poeng ga oss tredjeplassen. Kokkelaget slo oss med ett poeng, det er første gangen de slår oss siden de vant finalen høsten 2009. Igjen var grunkerne aldeles utilnærmelige med 53 poeng. Ikke akkurat den sjøltillitsboosten vi kan trenge i oppgjøret mot dem i NM førstkommende lørdag!

I likhet med forrige gang var dette en quiz med solid slagside mot kjendisstoff, TV og aktualiteter. Nesten halvparten av spørsmålene kunne kategoriseres som dette. Vi håper dette er et resultat av knapp tid til forberedelser, og ikke en bevisst dreining av driv-quizen mot en nyhets- og TV-quiz. For utenom quizene på driv er det sannelig ikke mange muligheter for allmennquiz her i Tromsø. Vi vet at quizvertene kan lage bedre balanserte spørsmålssett enn det vi så denne gangen!

Spørsmålene fra UKAquizen kan du lese her

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar