tirsdag 7. september 2010

Knaillhard åpning på filmquiz-sesongen

Laget: Dag, Eirik, Jan Erik, Ken og Thor Willy.

Quizverter: Kjell og Odd-Arild.

Vi fikk se filmklipp fra Picnic at Hanging Rock (1975), Ghost (1990), Titan A.E. (2000) og 30 Days of Night (2007)

Kveldens quizverter var et nytt bekjentskap i filmquizsammenheng, men hvis vi har forstått det riktig kommer de til å være faste quizverter i høst etter at Kjetil Karolius ga seg etter forrige sesong. At de er ferske kan forklare et usedvanlig tungt og usexy spørsmålssett.

Første runde ga oss bare ni poeng. To stygge stang ut — Dag foreslo rett navn på Bond-skurken, men ble ikke trodd av de andre på laget. Og vi klarte å resonnere oss fram til hva som ble servert til påskemiddag i Annie Hall, men fordi vi heller valgte å safe med en romslig kategori enn navnet på retten, fikk vi ikke svaret godkjent. Thor Willy imponerte med å kunne navnet på den nederlandske tittelrolleinnehaveren i mykpornoklassikeren Emanuelle.

Neste runde skulle vise seg å gå marginalt bedre. Men heller ikke her nådde Dags korrekte forslag på juryfilm i en av sitatoppgavene fram. Og vi ble nok snytt for et poeng på en av bildeoppgavene, fordi bildet var så mørkt at vi ikke klarte å identifisere skuespilleren. Quizmastrene bør huske å guffe på med mer kontrast og lys neste gang de viser bilder av afroamerikanske skuespillere! Fin innsats fra Jan Erik som kjente igjen bildet fra en obskur nonnefilm fra åttitallet.

20 poeng er vår svakeste skåre på veldig lenge, det er flere sesonger siden vi sist hadde lavere poengsum på en filmquiz. Likevel berget vi tredjeplassen ikke så avskrekkende langt bak de to gjeveste plassene. Oppmuntrende for resten av sesongen med tanke på at en av våre skarpeste cineaster ikke kunne stille denne gangen. Ka gjær du, Cinema tok andreplassen, to poeng foran oss. Monroeville Zombies vant med 24 poeng. Og at disse to lagene, som vanligvis klarer rundt førti eller mer poeng ikke engang klarer halvparten riktige, bør være en grei indikasjon for quizvertene at det må jobbes mer med spørsmålsettet til neste gang. Det var sikkert ikke så morsomt å være på et av de to quizlagene som bare tok fem usle poeng.

Jenter på speidertur.

I det hele tatt var det mange gledesdrepere fra quizvertenes side. Det er ganske irrelevant å stille spørsmål fra svært smale og obskure filmer hvor svaret betinger at man faktisk har sett filmen, og det er frustrerende for de aller fleste av deltakerne når det kommer mange slike spørsmål. Med såpass vanskelige spørsmål i sesongens første quiz, riskierer man å skremme bort mange interesserte, slik at man som så ofte før i filmquizligaen bare sitter igjen med de mest knallharde nerdelagene ved sesongslutt.

Og vær så snill, kjære quizverter: Ta det litt mer rolig neste gang. Kombinasjonen heseblesende tempo og vriene spørsmål gjorde det ikke enklere for laget vårt.

Vi har imidlertid tro på at quizvertene kan hente seg inn igjen i løpet av sesongen. Litt ros skal vi også gi dem for å ha klekka ut en underholdende kategori basert på TV-serien Seinfeld. Oppgaven var å finne ut hvilke filmer som ble parodiert i ulike Seinfeld-sketsjer.

Noen av spørsmålene:
1. Hvilken rekord innehar den amerikanske skuespillerinnen Lillian Gish?
2. Hvilken rolle har både David Hasselhoff og Samuel L. Jackson spilt?
3. Hva heter hovedprisen som deles ut ved den internasjonale filmfestivalen i Moskva?
4. Hva heter den første helaftens animerte spillefilmen fra Walt Disney productions?
5. Hva het den første filmen Arne Skouen regisserte?
6. Hvem spiller Emmanuelle i filmen med samme navn fra 1974?
7. Hva heter skurken i James Bond-filmen Live and Let Die?
8. Under hvilket navn er Lucille Fay LeSueur bedre kjent?

9. Hvem har regien på Ghost?
10. Hvor mange Oscars vant denne filmen?

11. Hva er det Will Ferrells rollefigur Buddy har på all maten i filmen Elf?
12. Hva er det familien til Annie Hall serverer til påskemiddag i filmen med samme navn fra 1977?
13. Hva er det man griller og serverer på Whistle Stop Cafe i filmen Stekte grønne tomater?

14. Hva står A.E. for i filmen Titan A.E.?
15. Fox Animation Studios produserte kun to filmer før det ble lagt ned i 2000. Titan A.E. var den andre filmen, men hva het den første?

16. Hvem har regien på Picnic at Hanging Rock?
17. Hva heter forfatteren av romanen med samme navn?

18. Hvem har regien på 30 Days of Night?
19. Handlingen skal foregå i Barrow, Alaska. Men i hvilket land er filmen spilt inn?
20. Hva heter oppfølgereren til denne filmen som kommer seinere i høst?

21. Fra hvilken film er dette bildet?

22. Fra hvilken film er dette bildet?23. Fra hvilken film kommer dette sitatet: I don't mind being the smartest man in the world. I just wish it wasn't this one.
24. Fra hvilken film kommer denne dialogen: — You're talking about a matter of seconds. Nobody can be that accurate. — Well, I think that testimony that can put a boy into the electric chair SHOULD be that accurate.
25. Fra hvilken film kommer dette sitatet: Those giraffes you sold me, they won't mate. They just walk around, eating, and not mating. You sold me... queer giraffes. I want my money back.

1 kommentar:

 1. Svarene:
  1. Hun har den lengste registrerte filmkarrieren
  2. Nick Fury
  3. Golden George
  4. Snøhvit og de syv dverger
  5. Gategutter
  6. Sylvia Kristel
  7. Kananga eller Mr. Big
  8. Joan Crawford
  9. Jerry Zucker
  10. 2 Oscars. For beste kvinnelige birolle (Whoopi Goldberg) og beste originalmanus.
  11. Lønnesirup
  12. Skinke
  13. Ruths mann Frank Bennett. Menneskekjøtt ble også godtatt.
  14. After Earth
  15. Anastasia (1997) Quizvertene nevnte det ikke, men studioet ble gjenopplivet i 2009.
  16. Peter Weir
  17. Joan Lindsay
  18. David Slade
  19. New Zealand
  20. 30 Days of Night: Dark Days
  21. Flashdance (1983)
  22. Agnes of God (1985)
  23. Watchmen (2009)
  24. 12 Angry Men (1957)
  25. Gladiator (2000)

  SvarSlett